In 5 stappen een volledig nieuwe, hippe tuin

Wil jij een nieuwe tuin, maar weet je niet waar je moet beginnen met het ontwerpen? Volg dan dit stappenplan. Zo heb je in een handomdraai zelf je tuin ontworpen. Tijd om te beginnen.

Stap 1

Begin met het kiezen van een stijl. Kies een duidelijke thema en sfeer die je doortrekt in je hele tuin. Door één stijl te kiezen creëer je eenheid en harmonie in je tuin. Alles wat niet bij de gekozen stijl past, hoort dus ook niet in je tuin.

Stap 2

Een gezellige, aansprekende entree zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt bij jou thuis. Kies voor een gezellige, ietwat overweldigende entree met veel groen en vrolijke bloemen. Dit kun je doen met een pergola.

Stap 3

Een gouden regel in de tuinarchitectuur is het verdelen van je tuin in verschillende ruimtes. Zo wordt je tuin een stuk spannender. Je kunt hoogteverschillen maken, pergola’s, potten, hagen en planten gebruiken.  

Stap 4

Zorg voor een fijne sfeer in de tuin die uitnodigt om plaats te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een grote picknicktafel met overkapping omringd door veel groen.  

Stap 5

Hou het simpel is de laatste stap. Zorg ervoor dat je niet teveel planten mixt en dat je patronen in je tuin terug laat komen.

Fotocredits
Headerfoto: Annie Spratt - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.