Tuintips

Inspiratie: brocante tuin

Gezellig, sfeervol, romantisch, antiek en landelijk. Dat zijn woorden die de stijl 'brocante' typeren. Dit kan binnenshuis, maar je kunt het stijltje ook heel leuk in je tuin doortrekken.

Bij Babette van Veen maakten wij een heel gezellig brocante hoekje naast haar huis. Door grind neer te leggen, een bistrosetje neer te zetten en een paar mooie plantenbakken is de strook al snel heel anders geworden. Dit zijn dan ook een aantal dingen die typisch bij brocante tuinen passen.

De stijl

Een brocante stijltje herken je aan verschillende dingen, maar het belangrijkste is dat het oogt alsof het al eerder gebruikt is. Bijvoorbeeld een houten tafeltje die er uit ziet alsof deze al een aantal rondes mee gaat. Het hoeft zeker niet altijd echt zo te zijn, want er zijn tegenwoordig ook genoeg brocante winkeltjes waar je nieuwe spullen kunt halen.

Kleuren die gebruikt worden bij de stijl zijn meestal pasteltinten, bruin en gebroken wit. Qua materialen wordt er veel gewerkt met hout, meestal wat verouderd, zodat het beter bij het stijltje past.

De spullen

Sommige spullen zijn typerend voor een brocante tuin. Zo is een zinken emmer niet te missen. Hier kun je dan bijvoorbeeld een plantenbak van maken. Hiernaast zijn een bistrosetje en vogelkooien ook veelvoorkomend.   

De planten

Op het gebied van planten zijn er ook een aantal plantensoorten die je veel ziet in een brocante tuin. Denk hierbij aan hortensia’s, maar ook aan rozenstruiken en buxussen. Qua kleuren kun je dan weer denken aan de pasteltinten en oud roze is ook een geliefde kleur binnen de stijl.

Inspiratie  

Hou jij ook van een brocante stijltje of ben je gewoon benieuwd wat je er allemaal mee kunt? Wij maakten een moodboard van de stijl zodat je nog meer inspiratie op kunt doen.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.