Tuintips

Klussen met... Heleen van Royen

Romanschrijfster en columniste Heleen van Royen brak door met haar boek ‘de gelukkige huisvrouw’, en inmiddels is ze heel wat bestsellers verder. Wij gaan bij haar langs: is ze zelf ook een gelukkige huisvrouw?

Gelukkig is Heleen zeker, nu ze samenwoont met haar vriend Bart. Het stel heeft elkaar ontmoet via Twitter omdat Heleen een band nodig had voor haar boek release. En raad eens wie er in die band zat? Juist ja, Bart. Ze wonen nu in een heerlijk huisje en hebben dezelfde smaak als het op het interieur aankomt, ideaal! Toch is niet alles huisje-boompje-beestje: in de voortuin hebben ze een probleem.

Inkijk

In de heg zit namelijk een groot gat waardoor er vanaf de straat heel veel inkijk is. Heleen en Bart zouden graag wat meer privacy willen. Hier heeft Tom wel een oplossing voor, namelijk: een kant-en-klare haag die erg gemakkelijk te plaatsen is. 

Ook is er bij de oprit een blok waar Heleen niet omheen kan, letterlijk. Ze is hier al een aantal keer tegenaan gereden en ze is niet de enige. Deze moet dus ook echt weg. 

Leeghalen

Bart en Evelyn halen de bestaande planten uit de grond halen op de plek waar de haag moet komen. Ondertussen zijn Tom en Heleen bezig om een eind te maken aan het stenen muurtje op de oprit. Heleen mag boren, en het gaat haar goed af! Een handige tip voor als je zelf ook een stenen muurtje wil weghalen is om te beginnen met het boren in de voeg. Dan is het net of je een taart snijdt. Al kun je deze taart helaas niet op eten.

Klikhaag

Als het muurtje verleden tijd is en de planten uit de grond zijn, kan het viertal beginnen met het plaatsen van de kant-en-klaar-hagen. Hiervoor worden er een aantal palen de grond in geslagen. Heel belangrijk is dat deze palen waterpas aan elkaar staan en niet boven de hagen uitsteken. Dat geeft het mooiste resultaat. Hierna worden de haakjes bevestigt en dan is het een kwestie van de hagen hierin klikken en weg is de inkijk!

Opfleuren

Om het aanzicht nog net iets leuker te maken, plaatsen ze verschillende planten. Dit zijn de herfstaster en de lampenpoetser. De lampenpoetser is een soort siergras en wordt tegen de haag aan geplaatst. Hieromheen worden de herfstasters geplaatst om het gezellig op te vullen.

Eindresultaat

De inkijk is weg, het muurtje is weg, Heleen en Bart zijn blij. Onze taak zit er op! En hier zie je het resultaat.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.