Tuintips

Klussen met... Maartje Paumen

Tom en Evelyn zijn bij hockeyster Maartje Paumen. Nu zij niet meer in het Nederlandse hockeyteam speelt, heeft ze wat meer tijd over. Daarom maken we met haar een heerlijk balkonnetje waarop ze kan relaxen.

Herinneringen

Een echte hockeylegende is het, die Maartje Paumen. Ze heeft een gouden én zilveren Olympische plak, is twee keer wereldkampioen geworden en heeft daarnaast nog veel andere prijzen gewonnen. Inmiddels zit Maartje niet meer bij het nationale team, en geniet ze nu van haar welverdiende rust. In de hal van het huis pronken nog wel veel foto's met mooie herinneringen, zoals die van de Olympische Spelen. Natuurlijk hebben ook Maartjes medailles een mooie plek gekregen. 

Cocktails 

Sinds kort is Maartjes vriendin Savannah bij haar ingetrokken, en het stel heeft ook een hondje: Zoef. Het is dus hartstikke gezellig bij Maartje thuis, maar graag zou de hockeyster een mooi plekje van haar balkon willen maken. Maartje en Savannah zijn dol op cocktails, en wat is er fijner dan om een mini-strandtentje te creëeren op je balkon? Het balkon ziet er nu wat triestig uit, dus daar mag nog wel het één en ander aan gebeuren.

Strandsfeer

Okee, een strandgevoel dus. Komt voor elkaar! Tom heeft een soort vlondertegels meegenomen, die heel makkelijk te leggen zijn. Je drukt ze gewoon met een kliksysteem aan elkaar vast. Ook maakt hij een balustrade van bamboematten, die hij aan de spijlen vastmaakt met tie-rips. Je zou deze matten ook nog op maat kunnen maken; aan de bovenkant kan je ze met de schaar op maat knippen. 

Zelfgemaakt 

Evelyn en Maartje beplakken ondertussen een aantal plantenpotten met touw. Daar komen straks siergrassen in. Er moeten nog wel gaten worden geboord in de bodem, zodat het water weg kan lopen. Vervolgens gaan er hydrokorrels en potgrond in, en kunnen de planten erin worden gezet. 

Zo ziet dat eruit...

Zo, een tafel erbij om aan te relaxen, wat goed gemixte cocktails en het vakantiegevoel is hier compleet. Proost! 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.