Tuintips

Klussen met... Wendy van Dijk

We zijn bij Wendy van Dijk. Ze presenteert, acteert en ja, wat doet ze eigenlijk niet? Maar, of ze ook kan klussen? Daar gaan we achter komen. Want nu haar twee konijnen de kerst hebben overleefd, wordt het tijd voor hun eigen konijnenpaleisje.

Neem hier nog even een kijkje binnen bij Wendy en haar gezin. Lekker huisje hè? Om er voor te zorgen dat hun konijntjes er net zo lekker bij zitten, gaan Thomas, Evelyn en Wendy aan de slag om een nieuw hok te maken.

Ontwerp

Lucky en Snoopy hebben in hun optrekje allebei een eigen toren. Welke van wie is wordt aangegeven met naambordjes. Handig voor als ze het even niet meer weten. Beneden hebben ze een gezamenlijke ‘kantine’ waar ze gezellig samen kunnen chillen in het gras.

Torenhoog

Wendy en Thomas beginnen met het maken van de eerste toren. Het hele hok wordt gemaakt van douglashout. Dit kan tegen weer en wind, maar ook tegen geknaag. Dat is wel handig als je een konijnenhok maakt.

Letters plakken

Terwijl Thomas de torens afmaakt, zijn Evelyn, Wendy en Lizzy begonnen aan de naambordjes. Het is natuurlijk wel fijn als de konijntjes de juiste kamer in wandelen. Ze plakken losse letters op de bordjes en deze worden op de torens gehangen.

Konijnengaas

Om ervoor te zorgen dat de konijnen niet weg kunnen lopen, plaatsen Thomas en Wendy een gaas rondom de ‘kantine’. Er wordt gebruik gemaakt van volièregaas. Dit is veiliger dan kippengaas omdat ze zich hier niet aan kunnen bezeren of in kunnen verstikken. Ook op de ondergrond komt gaas zodat ze zich niet uit kunnen graven. Ze zijn namelijk al eens eerder weggelopen volgens Wendy.

Eindresultaat

Het konijnenpaleis staat, en het is hoog tijd dat Lucky en Snoopy hun nieuwe huisje in gaan. Het wordt ten slotte al donker. Vinden ze het leuk?  

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.