Michiel helpt: hoe zorg ik voor meer rust in huis?

Interieurarchitect Michiel de Zeeuw geeft elke week handige tips, slimme tricks én passend advies bij een woonprobleem. Deze week de vraag van Saida: "Hoe zorg ik voor meer rust in huis?"

Woondilemma van de week:
Saida heeft een fijn huis, maar het voelt nog niet als een écht thuis. Het is niet alleen de warme sfeer die ze mist, ook het gevoel van rust is iets wat belangrijk is voor Saida. "Ik wil mijn hele huis opnieuw inrichten, alleen weet ik absoluut niet wat bij wat past of wat mooi is."

Foto: Saida 
 
Michiels tip 1: kies een rustige vloer 
"De vloer is vrij druk, wil je die wel houden? Om meer rust te creëeren kan een groot vloerkleed helpen. Wist je dat je ook gewoon voor een groot stuk tapijt kunt kiezen? Deze laat je dan festonneren. Dat is een speciale techniek waarbij je de randen mooi laat afwerken om te voorkomen dat het gaat rafelen. Zo'n tapijt is een stuk voordeliger dan een groot vloerkleed."
 
Foto: Goossens 
  
Michiels tip 2: geef de muur een kleur
"Rust in huis is dus erg belangrijk voor je, maar dat betekent niet dat je huis meteen saai hoeft te zijn. De muren verven gaat een groot verschil maken. Denk aan zandkleuren of kies voor zachtgroen of blauw. Dat zijn kleuren die zorgen voor rust.
 
Als je het palet voor je interieur bepaalt, kies dan altijd voor een mix van maximaal drie kleuren en ga daarmee combineren. Bijvoorbeeld zand, wit en terra of lichtgroen, donkergroen en diepgrijs of lichtblauw, donkerblauw en karamel."
 

Foto: Janne Peters

 Michiels tip 3: maak het af met een metaalkleur
"Naast de basis, kun je ook nog een aantal accentkleuren toevoegen. Goud, zilver of andere metaalkleuren, bijvoorbeeld. Van kussens tot accessoires. Op deze manier gaat alles kloppen. Al deze kleuren passen mooi bij elkaar en geven je huis meteen de juiste basis."

Heb jij ook een woondilemma voor Michiel?

Lees hier hoe jij jouw vraag instuurt en wellicht helpt Michiel ook jou!

 Door: Michiel de Zeeuw

Headerfoto: Goossens

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.