Gesponsord

Alles over moestuinieren tijdens de tuinweek

Wil jij jouw eigen een moestuintje voor aan de muur, alles weten over moestuinieren of meer inspiratie op doen voor jouw eigen tuin? Lees dan snel verder.

Nationale Tuinweek

Dit jaar staat de nationale tuinweek van 9 t/m 17 juni in het teken van moestuinieren. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert tijdens deze nationale tuinweek 'groene activiteiten' in meer dan 20 regio's in het land.  Tuinieren krijgt steeds meer populariteit en de nationale tuinweek sluit hier dan ook perfect bij aan.  Dit jaar is moestuinieren het thema en hiermee staat eten uit je eigen tuin centraal.  

Workshops 

Tijdens deze week worden er in het heel Nederland workshops, excursies, plantjesmarkten en lezingen georganiseerd rondom het thema moestuinieren, zoals een Open Tuinenweekend en een workshop tuinfotografie. De meeste activiteiten zijn gratis, maar voor sommige activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Makkelijk moestuinieren 

Voor alle moestuiniers, zowel beginnend als gevorderd, komt Groei  & Bloei met het magazine 'Heerlijke moestuin'. Hierin staat alle do's en don'ts voor het kweken van groente en fruit. Met de handige tips,  stappenplannen en lekkere recepten kan iedereen  moestuinieren! 

Moestuin aan je muur

Wij hebben ook een tip, als je ruimte te kort komt voor een moestuin. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om te kunnen moestuinieren; namelijk een moestuin in een zak!

Benodigdheden en gereedschap:

  • Hamer of boormachine
  • Spijkers of schroeven
  • Plantenzak of schoenenzak
  • Breinaald, schaar of vork

Stap 1

Sla de spijkers in de muur of boor gaten in de muur voor schroeven. Het aantal spijkers of gaten hangt af van de hoeveelheid zakken die je hebt en de hoeveelheid planten die je aan de muur wilt hebben.

Stap 2

Bevestig de plantenzak of schoenzak aan de spijkers of schroeven.

Stap 3

De meeste plantenzakken hebben al gaatjes aan de onderkant. Gebruik je een schoenzak? Prik dan in de onderkant van iedere zak met een breinaald, schaar of vork ongeveer tien gaatjes.

Stap 4

Plaats de plantjes in de zakken. De zakken zijn vaak niet al te groot, dus er passen vooral plantjes in met weinig wortels. Kruidenplantjes zijn dus zeer geschikt voor deze manier van moestuinieren.

Stap 5

Geef de plantjes iedere avond water en zorg dat hij elke nacht tien minuten druppelt. Klaar!  Nu is het tijd om te wachten tot de plantjes gaan groeien en je kunt eten uit je eigen verticale moestuin.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.