Opbergen Vintagestyle

Vintage is het nieuwe hip! We zien het steeds meer in en om het huis en ook bij Eigen Huis en Tuin werken we er graag mee. Vaak wordt de vintagelook geprezen en niet zonder reden: het oude verweerde hout met een chique randje ís ook gewoon hartstikke stoer!

Vintagehout is vergelijkbaar met steigerhout, alleen is vintagehout al behandeld, zodat het geschikt is voor buitengebruik. Van dit hout gaan we een handige kussenbox maken, die helemaal past bij de rest van de tuin. Omdat je de kussenbox zelf maakt, kun je ‘m wat betreft het formaat passend maken bij je eigen loungekussens. In dit geval wordt de box 125 centimeter breed, 55 cm diep en 65 cm hoog. Als jouw kussens groter zijn, dan kun je de maat natuurlijk aanpassen! 

Je begint met het maken van een frame van het geïmpregneerde hout. Hier tegenaan komen straks de planken. Om de kist iets eigens te geven, kiest Tom ervoor de planken zowel horizontaal als verticaal te verwerken. Omdat het zacht hout is, kun je de planken makkelijk vastschroeven. Gebruik wel RVS-schroeven zodat ze niet gaan roesten. Moet je dicht bij de kopse kanten schroeven, is voorboren wel verstandig.

De kist wordt aan de binnenzijde bekleed met vijverfolie. In de kist en tegen de deksel wordt dit met een tacker vastgezet. Maar kleine spijkertjes kan natuurlijk ook. Zo weet je zeker dat je de kussens waterdicht kunt opbergen. 

Als de kist klaar is, voorzie je de box aan de onderzijde van vier zwenkwielen. Gebruik minimaal twee zwenkwielen met een rem, zodat je de box vast kan zetten als je ‘m ook wilt gebruiken als extra zitplek.

Een perfect alternatief voor de klusser die nét dat beetje extra wil. Tuintafels, stoelen, krukjes, kastjes… En allemaal in dezelfde stoere vintagestijl. Wij zijn er in ieder geval dol op! Van hetzelfde hout zijn er ook een kant en klare schutting en bijpassende poort.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.