Woonkamer

Operatie 'sfeervolle woonkamer' (deel 2)

Otto en Priscilla wonen sinds kort in een nieuwbouwhuis. Ze vinden het maar lastig om sfeer in de woonkamer te brengen. Want hóe maak je een keuze uit al die leuke woonstijlen? En hoe breng je kleur en eenheid in huis? Zie hier deel 2 van de metamorfose.

Vorige week zag je al hoe Thomas de basis legde voor deze woonkamer. In principe was de basis al prima, want het is een nieuwbouwhuis, maar Thomas voegde nog wat extra dingen toe. Zo plakte hij behang op één van de wanden, zorgde hij voor verse stopcontacten en maakte hij een magneetbord. 

Sfeervol vuurtje

Het wandmeubel waar Thomas vorige week mee begon, is inmiddels ook af. Het bestaat uit twee kastgedeeltes onderaan en verder meerdere plankjes tegen de wand, allemaal gemaakt van MDF. In de schouw in het midden komt een haardje. Geen echte, maar dat lijkt wel zo. Hij werkt op elektriciteit, dus je kan hem gewoon aansluiten op een stopcontact. Met een afstandsbediening kan je de haard bedienen.

Warme wanden

Omdat Thomas maar één wand heeft behangen, zijn de andere muren nog wit. Thomas verft ze in een wat warmere, taupe-achtige kleur. 

Zelfgemaakt

Aansluitend bij de warme tinten die Thomas al gebruikt heeft, maakt hij ook een salontafel in donkerbruin. Hij bouwt de tafel van populieren multiplex en verft hem vervolgens met een beits. Hier lees je hoe je deze tafel maakt. 

Gezellige gordijnen 

Otto en Priscilla wensten wat meer sfeer in hun woonkamer en gordijnen helpen daar zeker aan mee. Thomas hangt eerst plissé-gordijnen op, die licht tegen houden en voor privacy zorgen. Ook zorgt hij voor 'gewone' gordijnen die de woonkamer meteen stuk warmer en gezelliger maken. 

Groene bank

Samen met Maarten van Trendhopper zorgt Thomas ervoor dat de woonkamer mooie meubels krijgt. Ze sjouwen een flinke bank naar binnen die een bijzondere groene kleur heeft, en alle andere meubels passen hierbij. Zo is er een vloerkleed, een ronde tafel waar je makkelijk met het hele gezin om kan zitten en natuurlijk lekker veel sfeervolle accessoires. 

En dit is het eindresultaat...

Het eindresultaat laat een sfeervolle woonkamer zien met meubels en kleuren die allemaal mooi bij elkaar passen. De kamer vormt daardoor een eenheid.  

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.