Papierbehang voor de kinderkamer

In Ons Eigen Huis is Miranda klaar met het leggen van de vloer in de kinderkamer. Naast de vloer moeten ook de muren opnieuw behangen worden.

Nu de vloer klaar is in de kinderkamer kan Froukje beginnen met behangen. Praxis heeft allerlei soorten behang te koop voor zowel jongens- als meidenkamers. Om de kamer neutraal te houden heeft Froukje gekozen voor een papierbehang met katoenprint.

Papierbehang  is in alle mogelijke kleuren en printen verkrijgbaar. Met papierbehang heb je altijd mooie en heldere kleuren. Daarnaast is papierbehang relatief goedkoop en makkelijk om zelf te gebruiken.

Benodigdheden: 

  • Behanglijm
  • Behangborstel
  • Behangstrijker
  • Behangtafel
  • Hobbymes
  • Potlood en meetgerei

Werkwijze

Stap 1  
Je kan natuurlijk niet zomaar beginnen met behangen. Als je oud behang hebt moet dat eerst verwijderd worden en gaten scheuren opvullen met vulmiddel. Ook moet je de muren voorlijmen en 24 uur laten drogen.

Stap 2

Als de muur 24 uur gedroogd heeft meet je eerst de hoogte en de breedte. Daarna trek je met een waterpas lijnen op de muur zodat je zeker weet dat het behang recht komt te hangen, want geen enkele muur is helemaal recht.

Stap 3

Dan weet je hoeveel stroken je nodig hebt en kan je alles op maat snijden. Zorg er altijd voor dat je een paar centimeter speling hebt aan de boven- en onderkant. Als je met een patroon werkt, moet het geheel natuurlijk wel netjes in elkaar overlopen. Op de verpakking staat altijd wat het ritme van het patroon is. Hierdoor weet je hoeveel cm je extra nodig hebt

 

Stap 4
Na het snijden van alle stroken kan het inlijmen beginnen. Hier zit wel een verschil in met vinylbehang. Bij vinylbehang lijm je de muur in en bij papierbehang lijm je de stroken in. Doe dit met een blokkwast of behangborstel. Daarna moeten de stroken een minuut of 10 drogen. Dit is wel belangrijk want als je te snel gaat behangen zullen de stroken los gaan laten. 

Stap 5
Dan kan het behangen beginnen. Het is belangrijk om de stroken ietsjes over elkaar heen te plakken, want het kan gaan krimpen. Door het over elkaar heen te plakken voorkom je dat er lelijke naden in komen. Als de stroken op de wand zitten, kun je nu als laatste met je stanleymes en behangstrijker de randjes netjes recht afsnijden. Mochten er nog bobbeltjes in het behang te zien zijn, zullen deze later vanzelf wegtrekken tijdens het drogen. 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.