Plantjes en bomen in Ons Eigen Tuin

De voortuin van Ons Eigen Huis was nogal bestraat en zonder groen. Lodewijk en Tom zagen dit graag anders en willen een sfeer creëren die goed past bij de oude boerderij uit 1920. Er is gekozen voor mooie klinkers, veel groen en fruitbomen om het boerderijgevoel te krijgen. Hieronder vind je het overzicht van de planten en bomen die zijn gebruikt in de voortuin.

Groene Beuk - Fagus Sylvatica
De Groene Beuk wordt in de tuin van Ons Eigen Huis als haagplant gebruikt. De bladeren hebben mooie golvende randen en in de zomer hebben ze een frisse lichtgroene kleur, vervolgens worden ze donkergroen en in de herfst worden ze bruin. Het fijne aan de haag is dus dat hij altijd mooi is en het hele jaar door bladeren heeft. De Groene Beuk moet één keer per jaar gesnoeid worden, het liefst laat in de zomer of vroeg in de herfst.

Appel leifruitboom - Malis Brabant Bellefleur
De Brabantse Bellefleur is een zelf bestuivende boom, hij heeft dus geen andere appelbomen in de buurt nodig. Op vruchtbare grond zal hij de meeste appels geven, deze zijn rood/groen van kleur en hebben een zachtzure smaak. Je kunt de appel voor meerdere dingen gebruiken, lekker uit het vuistje, in een taart en om appelmoes van te maken. De boom geeft in het voorjaar mooie witte bloemen en in de zomer is hij dicht bebladerd. 

Taxus bol
De Taxus kenmerkt zich als een hele sterke plant die erg makkelijk is in onderhoud en zich overal thuis voelt. Doordat de Taxus goed vertakt is kun je hem makkelijk in vorm snoeien, doe dit één of twee keer per jaar, dan houdt hij dezelfde afmeting en vorm. Het beste kan er in het voor -en najaar worden gesnoeid. 

Aarereprijs - Veronica ‘Alba’
De Aarereprijs is de Nederlandse naam voor Veronica ‘Alba’. De bloemen zijn mooi blauw en scheiden een licht geurende stof af. Het is een winterharde plant die erg van de zon houdt en bloeit in de periode juni tot en met augustus. De Aarereprijs is ideaal als borderplant, de plant laat zich namelijk goed combineren met andere planten. Ze staan graag in een lichte, doorlatende, humusrijke grond en worden ongeveer 40 centimeter hoog.

Hartlelie - Hosta Sieboldiana
De Hosta heeft Lodewijk in de zelfgemaakte plantenbak in de voortuin gezet en behoort tot de lelieachtigen. De plant groeit zowel goed in de grond als in een pot. De Hosta groeit het beste in een vochtige, goed afgewaterde, vruchtbare en zure grond. Bij voorkeur een lemige grond. Een Hosta kan zowel goed in de zon als in de schaduw staan. De plant wordt afhankelijk van de soort tussen de 30 en 90 cm lang. De bloeimaand is van juli tot september. In het najaar steken er prachtige lelieachtige bloemenstengels uit de Hosta. Het is een plant die erg geliefd is bij slakken.

Perenboom – Pyrus Communis ‘Conference’
Deze Perenbomen staan in de plantenbakken naast de zijkant van het huis, ze krijgen daar veel zon en dat hebben ze echt nodig. Een goede doorlatende grond met voldoende voeding is het meest geschikt om de perenbomen goed te laten groeien. In mei bloeit de boom en geeft dan mooie witte bloemen.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.