5 redenen om voor krijtverf te kiezen

Wil je je woning een zachte maar tegelijkertijd intense en strakke kleur geven? Kies dan voor krijtverf. We geven je 5 redenen om voor deze bijzondere verfsoort te kiezen:

Wat is krijtverf?
Om misverstanden te voorkomen: krijtverf is niet te vergelijken met schoolbordverf (verf waarop je met krijt kunt tekenen). Krijtverf is namelijk een matte, goed dekkende verf met een authentieke uitstraling die voor een poedermat effect zorgt, op zowel je muren als je meubels. 

1. Geeft een strakke look...
Zowel voor je muren als je meubels en accessoires kun je kiezen voor krijtverf in allerlei verschillende kleuren. Maar voor welke kleur je ook kiest, de krijtverf zal hoe dan ook voor een strakke look zorgen. 

krijtverf

Foto: Pure & Original / Maison Belle

2. ...met tegelijkertijd een zacht effect
Maar ondanks dat je muur of meubels er esthetisch strak uitzien, zullen ze evengoed een zacht effect krijgen. Dit komt vooral door het poedermatte effect en door de zachte kleuren die door het matte effect vaak naar pasteltinten neigen.

krijtverf

Foto: Painting the Past

3. Veelzijdig: op verschillende manieren aan te brengen
Daarnaast is krijtverf ook nog eens heel veelzijdig omdat je het op verschillende manieren kunt aanbrengen. Zo kun je kiezen voor white whash, een brocante of verouderd effect of een doorschuureffect. Op deze manier krijg je een minder strak effect maar creëer je juist authentiek effect wat perfect past in de sobere of landelijke woonstijl.

4. Werkt prettig
Bijkomend voordeel: krijtverf is erg prettig om mee te werken, omdat de verf erg snel droogt waardoor je lekker snel kunt werken.

sober krijtverf

Foto: RTL Woonmagazine

5. Optische structuren voor authentieke uitstraling
De verf vloeit minder dan gewone lakverf, waardoor kwaststrepen ook zichtbaarder worden. Hier kun je die authentieke/brocante uitstraling dus ook mee maken.

Headerfoto: Finnish Designshop
Tekst: Marjolein Sintenie

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.