Zo laat je je ruimte groter lijken met spiegels

Spiegels zijn niet alleen je beste vriend als je je in de morgen écht even moet fatsoeneren. Ook in je interieur zijn spiegels superhandig! Ze kunnen ervoor zorgen dat je ruimte lichter wordt, maar vooral ook groter lijkt. Maar hoe dan?

Oké, oké, met spiegels krijg je natuurlijk niet écht letterlijk extra ruimte in je interieur. Maar je creëert wel optisch meer ruimte. Door spiegels krijg je meer daglicht en diepte in je interieur. Spiegels zorgen voor een betere verspreiding van het licht. Hierdoor ontstaat een ruimtelijk gevoel. Hoe je het beste een ruimtelijk effect creëert, is afhankelijk van wat je wil bereiken.

Hoge ruimte

Wil je je ruimte hoger laten lijken? Doe dit met verticale spiegels! Hierdoor creëer je een suggestie van extra hoogte. Plaats meerdere spiegels naast elkaar om dit effect nog groter te laten lijken. Ga ook met je decoratie de hoogte in om dit effect te versterken. Yes, een goed excuus om eindelijk die mooie, grote plant te kopen.

Brede ruimte

Op een simpele manier een bredere woning krijgen? Dat wil je natuurlijk. En dat kan ook, met spiegels! Hiervoor heb je geen sprookjesspiegel nodig waartegen je ‘spiegeltje, spiegeltje aan de wand’ moet zeggen. Laat je woning gewoon breder lijken met brede, horizontale spiegels. Hang ze op, of zet ze op de grond om een laid back look te creëren.

Diepe ruimte

Een lange gang in huis heeft super veel potentie. Benut die potentie! Want het kan een donker gat worden waar je liever niet komt, óf het wordt een prachtige ruimte die oneindig lang lijkt door een spiegel. Dit tweede wil je natuurlijk. Tip: dit is perfect als je een inloopkast hebt. Zo lijkt je kledingkast dubbel zo groot, aangezien alles wordt weerkaatst door de spiegel. Heerlijk toch?

Daglicht

Als je de perfecte spiegel hebt gekozen, is het tijd om ‘m op te hangen. Houd bij het plaatsen van je spiegel rekening met waar het daglicht valt! Zet je op deze plaats je spiegel neer, dan tovert de spiegel extra ruimte en licht naar je interieur. Je spiegel weerkaatst namelijk het daglicht. Vind de goede plek door met de spiegel een rondje rond je kamer te lopen. 

Bekijk ook:

  • 3 tips voor ruimtes met schuine wanden
  • Woon je klein? Dit is waarom je het best kunt kiezen voor een bank op pootjes
  • 5 valkuilen bij het inrichten van een klein huis

Fotocredits
Headerfoto: Peerspace 

Tekst
Julia Dilissen 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.