Witte wijn vergeten koud te zetten? Zo koel je de fles in slechts 15 minuten!

Oeps! Ben je de witte wijn vergeten koud te zetten, maar wil je ‘m eigenlijk binnen nu en een uur al drinken? Geen nood! Met dit snelle trucje maak je ‘m in slechts 15 minuten ijs- en ijskoud!

We zullen het er, op een paar eigenwijze mensen na, allemaal over eens zijn dat je witte wijn gewoon lekker koud moet drinken. Maar ja, soms vergeet je wel eens wat. Daarom gebeurt het ons dan ook regelmatig dat we vergeten de fles wijn op tijd koud te zetten. Gelukkig ontdekten we een superhandig en vooral heel makkelijk trucje waarmee je een fles in no-time ijskoud maakt!

Keukenpapier doet wonderen

Het enige wat je er voor nodig hebt is twee velletjes keukenpapier, wat water, een vriezer en natuurlijk een fles wijn. En zo ga je te werk:

wijnfles keukenpapier

Trek twee vellen keukenpapier van de rol af, maar zorg ervoor dat de twee velletjes nog aan elkaar vastzitten. Dompel ze vervolgens onder in een bakje met water. Wikkel daarna het keukenpapier om de fles wijn en leg de ingepakte wijnfles een kwartiertje in de vriezer. Doordat het dunne laagje keukenpapier heel snel koud wordt zorgt dit ervoor dat de wijn ook extreem koelt en je ‘m met een kwartiertje kunt serveren.

IJsvorming

Kun je bijna niks in je vriezer kwijt omdat er zoveel ijsvorming in zit? Zo voorkom je dat!

Fotocredits
Headerfoto: Andrés Gómez - Unsplash  
Foto 1: Libelle.tv

Tekst
Marjolein Sintenie

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.