Woonkamer

Stacaravan in Vinkeveen (deel 1)

Op een prachtig plekje bij de Vinkeveense plassen staat de stacaravan van Elly en Diana. Het koppel komt hier graag tot rust, maar de caravan kan wel een opknapbeurt gebruiken. Zo wordt 'ie optimaal ingewijd voor de zomer!

De stacaravan is flink verouderd. En dat is jammer, want Elly en Diana spenderen er graag veel tijd samen met hun 4 kinderen en 7 kleinkinderen. Het is een heerlijk plekje aan het water waar ze een groot deel van het jaar te vinden zijn. Beide vrouwen werken daarnaast fulltime, dus als ze bij de stacaravan zijn willen ze even lekker relaxen. 

Het probleem

Het is er dus aardig verouderd; de keukenkastjes, het aanrechtblad, de vloer... Ook zou de boel wat beter benut kunnen worden. Extra opbergruimte is dus meer dan welkom. 

Het plan 

Okee, werk aan de winkel. Thomas zal de vloer, de keuken en de wanden flink aan gaan pakken. De zithoek wordt comfortabeler en er komt meer opbergruimte. In de slaapkamer komt een verhoogd bed en een op maat gemaakte kast. Tot slot wordt het interieur van de complete caravan een stuk hipper. Hieronder zie je links de zithoek, rechts het eet- en keukengedeelte en daaronder de slaapkamer. 

Hippe muur

Als eerst neemt Thomas de muur onder handen. Hij gebruikt wandpanelen met een tegelprint, waardoor het net lijkt alsof de boel betegeld is. In feite werkt dit veel sneller, omdat je niet per tegeltje hoeft te werken maar in één keer een hele strook vastmaakt. Thomas plakt de tegeltjespanelen op alle wanden in de stacaravan. 

Wandje ertussen

Een wandje in het midden van de caravan gaat niet alleen zorgen voor stevigheid, maar ook voor een afscheiding tussen het zit- en keukengedeelte. En het wandje zal later óók nog eens opbergruimte bieden. 

Schattig keukenblok

Van houten latten en spaanplaat maakt Thomas een simpel en klein keukenblokje. Voor het aanrecht gebruikt hij het spaanplaat, dat hij afkit met siliconenkit. Onder het aanrecht komt ook een plank van gegrond MDF. Er komen geen deurtjes in de keuken, maar wel een gordijntje. Thomas bevestigt een houten latje onder het aanrecht, zodat je de rails niet ziet zitten. Van het gegronde MDF maakt hij ook een bovenkastje. 

Volgende week het eindresultaat!

Inmiddels heeft ook de vloer een fikse opkikker gekregen. Hieronder zie je hoe het er nu uit ziet. Volgende week gaat Thomas verder en maakt hij de stacaravan af, dus we zien je dan! 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.