Stoere kinderkamer

Vorige week werd in ons eigen huis de nieuwe woonkamer opgeleverd. Vandaag is het tijd voor de kinderkamer. Op zolder is Miranda vroeg begonnen om een gat in de muur te maken voor het plaatsen van een dakkapel. Dat moet ervoor zorgen dat er veel meer licht en ruimte in de kamer komt.

Ruimte en licht

Het plaatsen van de dakkapel laat Miranda aan de specialisten over. Zij gaat intussen aan de gang met een gat maken voor een nieuwe deur. De oude deur wordt voor de nog te maken badkamer gebruikt en je wil natuurlijk wel je kamer in en uit kunnen. Ondertussen wordt het dakkapel geplaats, wat een ruimte en licht heeft de kamer nu!

Weg met die toog!

Voordat Miranda aan de slag kan gaan met de kamer moet eerst de vloer er uit en de toog dichtgemaakt worden. Ze gebruikt daarvoor raggels en gipsplaten. Eerst plaatst ze een vloerbalk, die wordt in verstek gezaagd en in de hoek geplaats. Daarna worden met slagpluggen de rachels in de muur geslagen. Daarbij let ze er wel op dat de pluggen goed door het hout de muur ingeslagen wordt. Als de plug zijwaarts er in geslagen wordt dan komen er brokken uit de muur. Let er dus op dat de plug altijd recht in het hout en de muur gaat.

Nu het geraamte staat kan Miranda de gipsplaten bevestigen. Het op maat maken van gipsplaten is heel simpel. Je snijdt hem aan één kant in, daarmee kun je het karton breken, daarna snijd je hem aan de achterkant en voilà je gipsplaat is op maat. In de Maakplaats zijn Froukje en Thomas ondertussen bezig met het kinderbedje.

Vloertje leggen

Als de gipsplaten zijn bevestigd kan Miranda echt met de kamer aan de slag. Ze legt als eerste een houten vloer van onbehandeld grenen. De vloer leg je precies als een laminaatvloer dus begin altijd met het leggen van een ondervloer. In ons huis was de ondervloer nog van prima kwaliteit dus Miranda is meteen begonnen met leggen. Elk stukje dat je van een plank afzaagt kan je aan de andere kant weer gebruiken mits het 30 cm is. Zo verspil je dus weinig hout.

Als Miranda de vloer eenmaal er in heeft liggen begint ze met het schilderenvan de vloer. De groeven worden eerst met een kwast gedaan en de rest met een roller. De grondverf krijgt dezelfde kleur als de ondergrond van de schilderingen van Miranda, wit. Het is belangrijk om dezelfde kleuren te gebruiken, omdat de verf veel beter dekt. 

Patronen schilderen

Als de vloer helemaal in de grondverf is gezet en vetvrij is gemaakt tekent Miranda de patronen uit op de vloer met behulp van sjablonen. Natuurlijk gebruikt ze daarvoor het ontwerp om het zo nauwkeurig mogelijk af te kunnen tekenen en plakken. Het patroon bestaat uit drie kleuren en wordt met verf op waterbasis aangebracht. Dat slijt een beetje en dat past uitstekend bij de oude boerderij. De kleuren worden één voor één aangebracht, want anders wordt het niet netjes. Hier kun je zelf lezen hoe je een patroon op de vloer schildert.

Nu is het de beurt aan Froukje om de kinderkamer van een mooi behang te voorzien. Froukje heeft gekozen voor een neutrale kleur papierbehang met katoenprint. Hier kun je de werkwijze van Froukje teruglezen.

Schuifdeuren

Buiten is Miranda inmiddels bezig met de schuifdeuren voor het knieschot. Daar kan alle kinderspeelgoed in opgeborgen worden om de kamer netjes te houden. Ze krijgen dezelfde kleuren als de vloer en daardoor wordt de kamer één geheel. De handvaten van deuren worden uit het hout gezaagd met een decoupeerzaag. Miranda heeft gekozen voor sterretjes, omdat die ook op het kinderbedje zitten. Belangrijk is dat er eerst een gat in het midden wordt geboord en van daaruit alle hoeken worden uitgezaagd. Beide kanten van de deurtjes worden geverfd, daarmee wordt voorkomen dat de platen krom trekken. De houten balk in het dak wordt weggewerkt met een steigerhouten koof die met lijm wordt vastgezet. Froukje heeft inmiddels het rolgordijn binnen en kan die meteen ophangen. Ze heeft gekozen voor een grafisch patroon, maar je kan ook zelf een rolgordijn ontwerpen

Oplevering

Miranda is bezig met de laatste dingetjes in de kamer. De deuren worden in het knieschot gezet, de steigerhouten koven worden vastgelijmd en Thomas en Froukje tillen het kinderbedje naar de kamer. Als laatste worden de gordijnen opgehangen. De kamer is niet meer te herkennen, wat een prachtige kamer is het geworden!

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.