Tuin make-overs

Stoere tuin (deel 1)

Lize en Ruud hebben veel aan hun huis verbouwd. Nu het klaar is, ziet het er prachtig uit. Graag zou het koppel een tuin hebben die past bij hun industriële inrichting. Want op dit moment is de tuin nog een troosteloos verhaal!

Bij het verbouwen van hun huis wisten Lize en Ruud precies wat ze wilden en hoe ze dat zouden doen. Maar bij de tuin wil dat niet lukken. Het koppel heeft geen flauw idee wat ze ermee aan moeten. Zoals Ruud omschrijft: 'We hebben wel twee rechterhanden, maar geen groene vingers.' 

Het plan

Ruud en Lize zouden graag een tuin willen waar ze goed kunnen chillen. Barbecuen en borrelen, en zo. De stoere, industriële stijl die ze binnenshuis hebben, zal terugkomen in de tuin. Er komen meerdere zitjes, veel meditterane beplanting en straatwerk dat mooi op elkaar is afgestemd. 

Omlijsting

De tuin had eigenlijk nog geen afscheiding, dus voor wat privacy zet Tom een hederahaag neer. Het is een kant-en-klaar-haag, die al meerdere jaren is gekweekt en dus al goed volgroeid is. Je hebt ook andere soorten hagen, van de vuurdoorn bijvoorbeeld, maar wij kiezen voor de hedera, oftewel de klimop. 

Stoere bomen

Bij de boomkwekerij zoekt Tom een paar bomen uit. Het zijn meerstammige boompjes, wat past bij het stoere karakter dat de tuin moet krijgen. Tom kiest voor de sierkers en het krentenboompje. Als je een boom plaatst, moet je er goed op letten dat het gat dat je graaft groot genoeg is. Zo hebben de wortels genoeg plek om te wortelen. Plant hem ook niet te diep; hou gewoon de diepte aan die ook bij de kweker werd gehanteerd. Zo verstik je de stam niet. 

Industriële vlonder

Op de plek waar straks de eettafel komt maakt Tom een stoere vlonder, die past bij de smaak van Ruud en Lize. Het materiaal van de vlonderplanken is gerecycled aluminium. Met een kliksysteem leg je de planken vast en met een strip aan de zijkanten werk je de boel mooi af. 

Tuinmeubels shoppen

Evelyn zoekt voor deze tuin een geschikte tuinset uit. Ze gaat voor een aluminium versie; licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. En natuurlijk helemaal passend in deze tuin! 

Palmen en olijfbomen 

In grote houten plantenbakken en twee olievaten komen mediterrane planten te staan. Tom gaat voor meerdere dwergpalmen, sinaasappelboompjes en olijfbomen. Hier lees je meer over deze planten en hoe je ze verzorgt. 

Voor deze week is Tom klaar met de stoere tuin. Check volgende week de uitzending en website voor het eindresultaat! 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.