Tips voor het verleggen van waterleidingen

Een nieuwe keuken of badkamer wil je natuurlijk helemaal naar je eigen zin inrichten. Maar soms zitten de leidingen op een plek waar jij niet zo gelukkig van wordt. Je kan bij de pakken neer gaan zitten of je verlegt gewoon de leidingen. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet.

Het verleggen van leidingen is een precisie werk, want als het niet goed uitgevoerd wordt kan er lekkage ontstaan. Dat wil natuurlijk niemand. Het is niet het makkelijkste klusje voor een doe-het-zelver, dus heb je niet al te veel ervaring of ben je niet zo handig schakel dan een loodgieter in.

De voorbereiding is al vrij belangrijk, want er zijn wel een aantal spullen die je moet kopen om aan de slag te kunnen. Meet op hoe lang je leidingen moeten worden denk hierbij ook aan koppelstukken en T-splitsingen. Als je al je materiaal hebt kun je aan de slag gaan. Sluit hierbij wel altijd de hoofdkraan af en laat de kraan leeg lopen. Zo voorkom je een onnodig waterballet.

De huidige leidingen moet niet helemaal weg, maar ze moeten wel afgesneden worden. Vervolgens draai je koppelstukken op de leidingen die blijven zitten en daar bevestig je de nieuwe leidingen aan. Ontbraam de buizen wel altijd, omdat anders de kans op lekkage vrij groot is. Bij het indraaien van de koppelingen moet je altijd ervoor zorgen dat het vlakje wit wordt dan zit die goed.

Als de leidingen verlegt zijn en de hoofdkraan weer aangezet wordt controleer dan altijd op lekkages. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als je een half uur boodschappen aan het doen bent en vervolgens je huis een zwembad is geworden.

Heb je een ruimte waar nog helemaal geen leidingen aanwezig zijn, lees dan hier hoe je daar het beste de leidingen kunt aanleggen.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.