Gesponsord

De basis leggen voor de tuin aan het water

In het altijd gezellige Volendam start Tom aan een nieuw project. De tuin van Ivar en Marget grenst aan het water en daar is onze hulp hard nodig. Zij willen graag een tuin waar zij hun baby straks met een gerust hart kunnen laten spelen.

Vorig jaar kreeg het Volendamse stel de sleutel van hun eerste koophuis en binnen is alles verbouwd en voldoet helemaal aan hun wensen. De tuin is een ander verhaal. Die ziet er verwaarloosd uit en de bestrating is verzakt. Er zitten onnodige hoogteverschillen in en het loopt af naar het water. Ook is er bij het water geen afscherming. Dit is een groot probleem als hun kindje straks gaat lopen. Een andere wens van het stel is meer privacy. De tuin ligt naast een veelgebruikt wandelpad langs een weiland. 

Watertuin

Het ontwerp van deze tuin komt van studio REDD In het ontwerp is rekening gehouden met alle wensen van het stel. Zo komt er een grasveldje waar hun mini lekker kan spelen. Aan de waterkant staan palen met wisselende afstand naast elkaar. Deze palen zorgen niet alleen voor het afschermen van de tuin, maar ook voor meer privacy. Aan het huis is een terras gemaakt waar het gezin straks tijdens de warme zomeravonden buiten kan eten. Aan de opslag is ook gedacht met daar aan vast, aan het water een zitje waar aan het water met vrienden kunnen genieten. 

Harde werkers

Voordat wij aan de slag gingen bij Ivar en Marget is er al veel werk verzet. De tuin van het stel grenst aan het water en daarom moest er een constructie worden gemaakt die de waterkant beschermt. Er is gekozen voor een beschoeiing van hout. Dankzij deze beschoeiing loopt de grond ook niet langer schuin af naar het water en kan de hele oppervlakte optimaal worden benut. Het plaatsen van een beschoeiing is specialistenwerk en daarom zijn de mannen van Donker & Wit Tuintechniek gebeld. Zij hebben de tuin eerst ontruimt, het grondwerk gedaan en tot slot beschoeiing geplaatst. Aangezien de mannen alleen met professioneel materieel werken is de fundering van deze tuin gemaakt met het trilblok van Dehaco B.V.. Hiermee is ook het aflopende hoogteverschil naar de waterkant toe opgelost.

Verbinden

Onze eigen harde werker Tom heeft in de afgelopen week de lamellenwand geplaatst, die doorloopt in het tuinhuisje. Dit zorgt voor een mooi geheel. De stoere lamellenwand past goed bij de betonlook GeoCeramica tegels van MBI. Deze tegels gebruikt Tom voor het looppad naast het huis en natuurlijk voor het terras. Het grote voordeel van deze tegel is dat er geen groene aanslag in kan trekken door de keramische toplaag. Daarnaast ging hij aan de slag met het maken van de loodzware pergola. Deze pergola is de grote verbinder in de tuin. De pergola verbindt qua kleur en materiaal de lamellenwand met de achterwand van het tuinhuisje.  Ook overkapt de pergola de vlonder, het huisje en de loungeplek aan het water. 

Benieuwd naar het eindresultaat van deze tuin? Kijk dan op zaterdag 12 mei 18.05 naar een nieuwe Eigen Huis & Tuin. 

 

Mede mogelijk gemaakt door

Gardena
Bosch

Met dank aan

Bison
Boomkwekerij Ebben B.V.
Capi Europe B.V.
Citroën Nederland
Dehaco B.V.
Donker & Wit Tuintechniek
Engelbert Strauss B.V.
Gadero B.V.
Houthandel Van Loon B.V.
Kees Smit Tuinmeubelen
Loxam Workx
MBI De Steenmeesters
Schäffer-Theunissen Tuinhuizen

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.