Tuinmeubels

Tuinmeubels shoppen

Yes, de zon schijnt weer! Hoogste tijd om tuinmeubels uit te zoeken. Wat voor tuinmeubels zijn er allemaal? En hoe kun je ze combineren?

Evelyn is tuinmeubels aan het shoppen. Ze zoekt een toffe set voor de stoere tuin in Hillegom. Ze komt vanalles tegen: loungesets, stoelen, tafels, balkontafeltjes, accessoires... 

Goed hout

Tip: Kies voor FSC-hout. Dat betekent dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. De meubelen zijn behandeld met olie, om het vergrijzen door weersinvloeden tegen te gaan. De hardhouten tuinmeubelen zijn grotendeels gemaakt van eucalyptushout of acacia-hout, maar in ieder geval is het altijd FSC-hout. Om de meubels mooi te houden en vergrijzing en scheurtjes tegen te gaan, is het aan te raden de meubels regelmatig te behandelen met een transparante hardhoutolie. 

Buiten loungen 

Naast eettafels- en stoelen kun je ook gaan voor een loungeset. Die bestaat vaak uit een bank met een stoel erbij of een tafeltje, maar vergeet ook niet de hocker. Die kun je gebruiken als voetenbank, als extra zitplek of als salontafel. 

Extra functie

Sommige loungesets hebben extra opbergruimte, zoals de set die je hieronder zit. Niet alleen in de bak tussen de banken in kan je je spullen kwijt, maar ook onder het zitgedeelte. Ideaal om je kussens in te doen! 

Lichte set

Voor in de tuin van Ruud en Lize kiest Evelyn een aluminium tuinset. Die is niet alleen licht van kleur, maar ook licht van gewicht. Hij is dus heel makkelijk te verplaatsen. 

Mix en match 

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat tafels gecombineerd worden met verschillende soorten stoelen. Ook bij tuinmeubelen kan dat prima. De artikelen worden los verkocht, en niet als set, dus daardoor is het mogelijk om te combineren!

Nog meer tuinmeubel-inspiratie vind je hier. 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.