Gesponsord

Verlichting in de familie-voortuin

In de voortuin die we in Nieuw-Vennep maakten hebben we sfeervolle verlichting verwerkt. De combinatie van een sprookjesachtig sterrenpad, licht tussen de beplanting én grondspots bij de eethoek zorgt voor een magische sfeer in de avond.

 

De verlichting die we in de familie-voortuin gebruikt hebben, komt van in-lite. Hieronder zie je precies wat er precies allemaal geplaatst is (en waarom!). 

Sterrenpad

Misschien wel het meest bijzondere aan de tuin zijn de lampjes waar je over heen kan lopen. In de vlonder zijn kleine grondspots geïnstalleerd. Het ziet eruit alsof ze over de vlonder gestrooid zijn, en dat creëert een sprookjesachtig effect. Net een sterrenpad, dus. Niet alleen is deze verlichting functioneel, het pad wordt immers duidelijk aangeduid, maar het is ook nog eens heel sfeervol. De spots geven een subtiele, warme gloed en verblinden daarom niet. 

Verstelbare spots

Er zijn meerdere borders in de tuin: op de grond langs de vlonders, maar ook achter de bankjes. Qua verlichting is voor deze plekken gekozen voor staanders met spots. Daarmee kunnen de planten van onder én van boven aangelicht worden. Dit heet flexibel accentlicht; de spots zijn te verschuiven op de staander. Als de plantjes nog lager zijn, kan je er ook voor kiezen om te staander zelf te halveren. 

Gezellig licht

Achter de eethoek, in de rand, zijn grondspots geplaatst. Deze lichten het schilderij mooi uit en bieden daarnaast genoeg licht voor de eethoek. 

Licht van boven 

Boven in de hoeken van de pergola zijn mini-spots geplaatst. Deze leggen een accent op de hoek met het speelhuisje.

Vraag om licht-advies!

Wil je nog meer verlichting-inspiratie of heb je hulp nodig bij je eigen tuin? Vraag een licht-advies aan! Ga naar in-lite.nl en zie hoe het werkt.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.