Gesponsord

Verlichting in de romantische tuin

In Hoofddorp maakten we een tuin waarbij de bewoners niet alleen met warm weer, maar ook in de winter lekker van hun plekje kunnen genieten. De warme verlichting zorgt voor een romantisch wintersfeertje.

Sfeervolle lampen, een zithoek en een knapperende barbecue: in de tuin zitten hoeft écht niet alleen maar in de zomer. De verlichting die we in deze tuin gebruikten is van in-lite, en in dit artikel vertellen we wat meer over de gebruikte producten. Het gaat om buitenverlichting op basis van 12 volt, wat betekent dat je het heel makkelijk zelf kan aansluiten. Doe inspiratie op voor jouw eigen wintertuin! 

Van onderen

In een deel van de tuin liggen vierkante tegels van 60 bij 60 cm. Ze hebben een vrolijk printje. In sommige van de tegels zijn grondspots verwerkt, die voor een mooi licht zorgen. Het resultaat is een subtiele gloed bij de eettafel en de barbecue. Achterin de tuin, vlakbij de schuur, zie je ook grondspots. Dit zijn kleinere spotjes, die voor een speels effect zorgen. 

Uitgelicht

Om de planten in de borders uit te lichten zijn er spotjes neergezet tussen de beplanting. Hetzelfde is gedaan bij de grote ronde houtopslag. Voor de bomen staat ook een spot, maar dan een grotere. 

Nuttig + mooi

Voor het verlichten van de schuur en de poort zijn wandlampen gebruikt. Dat is niet alleen functioneel, maar het staat ook nog eens gezellig. De lampen geven een zacht licht, zodat ze je niet verblinden. 

Tegels en spots in één

Nog even over die sfeervolle grondspots. Die verwerkten we in de vierkante tegels met het printje, en het handige is dat je de tegels al met voorgeboorde uitsparingen voor de verlichting kan aanschaffen. Dit scheelt je natuurlijk een hoop werk bij het installeren van je grondspots. Maar deze tegels hebben meer voordelen. Ze hebben een keramische toplaag die vlekbestendig en makkelijk schoon te maken is (handig als je staat te barbecueën bijvoorbeeld). En: ze worden ze niet glad, ook niet als het regent. Door de onderlaag van beton zijn ze makkelijk te leggen. Meer weten over deze keramische tegels met voorgeboorde sparingen voor spotjes? Kijk op in-lite.nl!

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.