Vlekken op je tv? Zo maak je 'm gemakkelijk schoon

Hoe vervelend is het als je tijdens het bingewatchen van je favoriete tv-serie steeds afgeleid wordt door die vieze vetvlekken op het scherm? Gelukkig weten wij hoe je gemakkelijk je tv vlekvrij kunt maken, zodat je weer verder kunt kijken zonder vlekken.

Stap 1: Zet je tv uit en laat het scherm afkoelen

Als je tv op zwart staat, zie je het stof en de vlekken een stuk beter. Zorg ook dat je tv koud is. Dat klinkt misschien gek, maar als de tv aanstaat wordt 'ie een beetje warm. Wanneer je 'm schoonmaakt terwijl de tv nog warm is wordt het scherm minder goed schoon. Zo krijg je namelijk sneller strepen. 

Stap 2: Afstoffen

Haal eerst het stof van je tv voordat je de vlekken gaat schoonmaken. Een microvezeldoekje is het best voor dit klusje. Deze doekjes zijn namelijk zo zacht dat ze je tv niet zullen bekrassen, en daarnaast laten ze geen stof achter.

Stap 3: Je tv-scherm schoonmaken

Vaak is je tv bij deze stap al aardig schoon, maar mochten er nog wat vlekjes zitten, mix dan één deel schoonmaakazijn met één deel water en maak hier je scherm mee schoon. Zorg er wel voor dat je je doekje niet té nat maakt, dit is niet goed voor je tv. En probeer je tv zachtjes schoon te boenen, als je dit te hard doet kun je je tv beschadigen.

Stap 4: Ready to watch

Droog je tv weer af met dat zachte microvezeldoekje en zet je favoriete serie weer aan. Nu kun je weer kijken zonder vervelende vlekken en strepen!

Heb je vaker last van vervelende vlekken en strepen? Maak ook deze dingen vlekvrij met onze handige tips:

Fotocredits
Header: Grant - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.