Woonkamer

Vocht in je vloer? Doe de vochttest!

De vloer van de woonkamer in ons eigen huis krijgt een betonlook. Maar voordat Thomas een laag egaline op de vloer giet, is het belangrijk om zeker te weten dat er geen optrekkend vocht in de vloer zit. Thomas heeft hiervoor een handig trucje, die jij ook kan toepassen!

Veel woningen bevatten betonvloer. Hoewel dit type vloer diverse voordelen biedt, kun je last krijgen van optrekkend vocht in de betonvloer met de nodige problemen als gevolg.  De oorzaak van een te vochtige betonvloer kan met verschillende dingen te maken hebben. Neerslag is een veel voorkomende oorzaak, maar ook condensatie en lekkages kunnen de boosdoener zijn. Mocht je een coating willen aanbrengen op een betonvloer, dan is het belangrijk om de vloer te controleren op vochtigheid.

Vochtgehalte bepalen
Maar hoe bepaal je het vochtgehalte van een betonvloer?. Het maximale toegestane vochtpercentage voor een cementgebonden ondergrond bedraagt 4%. Normaal gesproken wordt dit gecontroleerd met een vochtmeter, maar om dit praktisch vast te stellen kun je ook een stuk plastic op de vloer leggen en deze luchtdicht maken met schilders tape. De vloer is voldoende droog wanneer na 48 uur het plastic nog altijd droog is. 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.