Gesponsord

Voorkom houtrot

De lente is de tijd van het jaar om aan de slag te gaan in de tuin. Een groot probleem in de tuin is houtrot. Met Rubber Seal van Bison voorkom je dit!

Houten tuinmeubelen, schuttingen en overkappingen kunnen gaan rotten. Om houtrot te voorkomen kun je het hout behandelen met Bison Rubber Seal. Het hout is daarmee beschermt en gaat langer mee. Je bespaart op die manier tijd én geld aan het vervangen of repareren van het hout.

Tom maakt in de bourgondische tuin in Schalkhaar een opslag voor het haardhout. Hij gebruikt daarvoor vier palen van douglashout die voor éénderde de grond in gaan. Deze palen behandelt hij om te voorkomen dat het hout gaat rotten. Houtrot wordt veroorzaakt door vocht. Het hout in combinatie met vocht is ideaal voor schimmels. Dankzij de Rubber Seal zijn de palen beschermt tegen het opnemen van vocht en daarmee tegen het rotten.

bison rubberseal

De palen die Tom gebruikt gaan voor een derde de grond in. Het deel dat de grond in gaat behandelt hij met Rubber Seal. Voordat hij de beschermlaag kan aanbrengen, roert hij de Rubber Seal goed door. Dit doet hij tot dat het een egale kleur krijgt. Tien minuten nadat de eerste laag is aangebracht, kan hij een tweede laag aanbrengen. 

Drie uur na het aanbrengen van de Rubber Seal zijn de palen al stofdroog. Zo'n 48 uur na het behandelen  kunnen ze de grond in en kan Tom verder met het maken van de houtopslag in de bourgondische tuin.

Boer tom eigen huis en tuin
Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.