Gesponsord

Warme knusse woonkamer: Eindresultaat

Esther woont in een piepklein huisje in het centrum van Hilversum. Ze vond dat haar huis wel wat gezelliger kon en meer opbergruimte was ook een grote wens. We maakten van haar woonkamer samen met KARWEI een knus geheel.

Het huis van Esther was geen gezellig geheel. De vloer en de muren waren nog precies zoals de vorige bewoners het huis hadden achtergelaten en  en de rest van het interieur kwam bij de kringloopwinkel vandaan. Alles wat er stond, mocht van Esther terug naar de kringloop en het huisje mocht een flinke opknapbeurt krijgen. Zij wilde graag een woonkamer waar ze tot rust kan komen, maar waar ze ook met familie en vrienden gezellig kan eten. Slimme opbergruimte was een grote wens van Esther zodat hierdoor ruimte bespaard kan worden en het huis lekker opgeruimd blijft. De 38m2 moest dus zo worden ingedeeld dat het functioneel is, maar ook hartstikke knus en gezellig. 

Het thuisgevoel

Voor de woonkamer is gekozen om warme kleuren en natuurlijke materialen te gebruiken. Deze combinatie zorgt ervoor dat je gelijk het thuisgevoel krijgt als je de kamer instapt. Dit is KARWEI stijl Cosy Cabin. Esther wenste ook slimme opbergruimte, en dat kreeg ze. We maakten een radiatorombouw met opbergruimte over de hele breedte van de muur, wat tevens ook als zitvensterbank functioneert. Zo heeft Esther genoeg ruimte voor als er vrienden langskomen. Deze bruinrode ombouw is tevens een blikvanger in de ruimte. De rest van de wanden zijn vrij rustig gebleven met een betonlook behangetje. In het artikel over het ontwerp lees je meer over het creëren van een knusse ruimte. 

De meubels zijn met zorg uitgezocht door Evelyn. Belangrijke dingen die sfeer creëren in huis zijn kleur en verlichting. Dat zijn dan ook dingen waar op gelet is bij het uitzoeken. Aangezien het huis niet heel erg groot is, is er gekozen voor niet al te grote meubels. Omdat Esther er van houdt om lang te tafelen met vrienden en familie is er een gezellige eethoek gecreëerd. Er is gekozen voor meerdere KARWEI meubelen: de ronde eettafel Jazz, de comfortabele antraciet-grijskleurige stoelen Jelle en in de zithoek werd de antracietkleurige 3-zitsbank Julia neergezet. Deze vind je terug in de Shop The Look van deze week (Let op: artikelen kunnen inmiddels zijn uitverkocht). Voor de ramen werden zwarte houten jaloezieen opgehangen. Door de zwarte kleur past deze raambekleding helemaal bij de ruimte.  De ruimte werd helemaal afgemaakt met strakke accessoires en industriële lampen. 

 

Hoe creëer ik dit interieur zelf? 

  • Meer inspiratie doe je op in het moodboard bij deze woonkamer.
  • Wil je de gebruikte producten shoppen? Check dan de Shop The Look van deze week (Let op: artikelen kunnen inmiddels zijn uitverkocht). 
  • Maak ook een multifunctionele radiatorombouw voor in jouw eigen huis.

Bekijk de klusvideo's

Meer weten over de  klussen die je in deze brugklasproof tienerkamer tegenkwam? Bekijk de klusvideo's en volg de stappen!

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.