Tuintips

Wat voor kerstboom kies jij dit jaar?

Begin december, na Sinterklaas, is het weer tijd om je huis in kerstsferen te brengen. Gezellig met zijn allen een kerstboom te kopen. Er zijn bomen in verschillende afmetingen te koop voor zowel binnen als buiten.

Een echte boom is natuurlijk uniek in zijn soort, de geur en de vorm geven dat echte kerstgevoel. Als je niet van een echte boom houdt kan je altijd een kunstboom kopen. Voor de liefhebbers van een echte boom hebben wij de voordelen van een aantal kerstbomen op een rijtje gezet.

Nordmann

De Nordmann-spar is een boom die speciaal voor Nederland gekweekt wordt in onder andere Denemarken. De boom heeft een mooie groene kleur met zachte naalden. Bij goede verzorging valt de boom amper uit en de takken zijn bestand tegen zware kerstversiering.

Blauwspar (Picea Pungens ZGlauca)

De blauwspar is een boom die nauwelijks uitvalt en behoort tot de dennenfamilie. De blauwspar is uniek van kleur en heeft een sierlijke, piramide achtige vorm. De takken van de boom zijn stevig en daardoor goed bestand tegen kerstversiering. Wil je iets anders dan een groene boom dan is de blauwspar dus echt een aanrader.

Servische spar (Picea Omorika)

De Servische spar groeit in de bergen in Servië. De bomen heeft ook een piramide vorm met glimmende naalden met een zilvergrijze onderzijde.  Rond kerst hebben de naalden een diep blauwachtig groene kleur. De boom is door zijn smalle vorm erg geschikt voor de kleine huiskamer.

Abies Fraseri

De Fraser groeit in Noord-Amerika en heeft stevige takken met zachte naalden die niet prikken. De boom brengt een echte dennengeur in huis en valt nauwelijks uit. De boom heeft een mooie volle groene kleur en heeft stevige takken.

Abies Nobilis

De Abies Nobilis is een boom met stevige takken met zachte naalden die niet prikken. Door de stevige takken is deze boom geschikt voor zware kerstversiering. De boom heeft een sierlijke, piramide vorm en heeft blauwe naalden die niet uitvallen. 

Weetje

Wist je trouwens dat wij Nederlanders graag een mooie top op een boom willen voor de piek. Hiermee wordt bij de selectie rekening gehouden. De top van een boom is een gevoelige plek en om te voorkomen dat vogels er op gaan zitten worden zij-stokjes met een wasknijper aan de top bevestigd zodat de kop niet knakt.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.