Slaapkamer

Zelf een ruitenpatroon schilderen!

In Ons Eigen Huis wordt de kinderkamer onder handen genomen. Froukje en Thomas hebben al een kinderbedje in de maakplaats gemaakt en boven is Miranda bezig met de vloer. Ze heeft een onbehandelde grenen vloer in de kamer gelegd en gaat de vloer nu schilderen.

De kinderkamer moet zo neutraal mogelijk blijven, omdat het geslacht van de toekomstige bewoner nog onbekend is. Miranda wil wel iets bijzonders met de vloer doen. Ze heeft een ruitjespatroon ontworpen en gaat dat op de vloer schilderen. Dit is een precisie klusje. 

Werkwijze

Benodigdheden

  • Tape
  • Potlood en verfkwast
  • Grondverf
  • Sjabloon
  • Verf op terpetinebasis
  • Verfroller
  • Verfkwast

Stap 1

Miranda brengt op de grenen vloer eerst grondverf aan. Dat doet ze met een roller en de groeven behandelt ze met een kwastje. Kies altijd dezelfde kleur grondverf, omdat dat beter dekt. 

Stap 2

Als de grondverf is gedroogd breng je de basis laag aan en dat laat je een nacht drogen. Vervolgens wordt de vloer stof- en vetvrij gemaakt. Natuurlijk is het onmogelijk om uit de losse pols strakke lijnen te op de vloer te tekenen. Daarom is het makkelijk om een sjabloon te gebruiken. Vervolgens teken je het patroon met potlood uit op de grond.

Stap 3

Vervolgens plak je met tape de vlakken uit die je in dezelfde kleur wil schilderen, als je alles tegelijk afplakt ga je over andere patronen heen en wordt het niet mooi strak.

Stap 4

Nu kan het schilderen beginnen. Miranda heeft gekozen voor verf op waterbasis, want dat slijt een beetje en past goed bij het huis. Daarnaast droogt het snel. Je kan er ook voor kiezen om verf op terpentinebasis te gebruiken dat is meer slijtvast en heeft wat langere droogtijd nodig. Om een strakke lijn te krijgen moet je niet te vaak met de roller heen en weer gaan.

Stap 5

Als één kleur volledig geschilderd is haal je de tape weg en vervolgens herhaal je stap 4 en 5 voor een  volgende kleur die je wil gebruiken. Je kan het zo kleurig maken als je zelf wil.

Miranda heeft het bij drie kleuren gehouden met dit als schitterend eindresultaat.

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.