Tuintips

Zitruimte creëren

Tom maakt een loungebank in de tuin van Anouk en Herald waarmee de wens van Anouk om met het hele gezin bij elkaar te kunnen zitten in vervulling gaat. Dat was door de verschillende eilandjes in de tuin niet mogelijk.

Anouk en Herald zijn niet de enige die moeite hebben om een zitruimte te creëren in hun tuin, daarom volgen hier een aantal handige tips:

  1. Als je extra zitruimte nodig hebt in je kleine tuin, dan is het handig een bankje langs een muur of schutting te plaatsen. Je kan voor een kleine tuinbank kiezen, of door het bankje met zwevende houten planken te maken. Om nog meer ruimte besparen kan je ervoor zorgen dat je het zwevende bankje kan opklappen!
  2. Eigenaren van een kleine tuin twijfelen om met hoogteverschillen te werken, omdat ze denken dat dit nog meer ruimte inneemt. Denk hierbij aan een helling of terrasverhoging  Maar verhogingen kunnen juist in een kleine tuin heel goed werken. Verschillen in niveaus geven namelijk een optisch ruimtelijker gevoel.
  3.  Om alle zonnige plekjes van je tuin te benutten is het leuk om meerdere zitjes te hebben. Op de zonnigste plaats van je tuin zet je een grote set neer waar je met z’n allen aan kunt eten. Een bistrosetje, hangmat of houten ligstoel gebruik je voor de plaats waar je niet zo lang blijft vertoeven maar waar je tussendoor een klein drankje drinkt.
  4. Koop een tuinset met meerdere functies. Denk hierbij aan krukjes die als extra voetenbankje gebruikt kunnen worden of een tafel met een uitschuifbaar blad.
  5. Veel mensen gebruiken vierkante meubels in de tuin, maar je kan ook voor ronde vormen  kiezen. Dat maakt de tuin een stuk speelser en spannender. Daarnaast neemt het minder ruimte in.

 

 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.