Tuintips

Zo hou je je klussen waterdicht

Voor de familietuin in Velserbroek maakt Tom een pergola. De palen die hij daarvoor in de grond zet, smeert hij in met een waterdichte rubbercoating. Daardoor blijven de palen sterk en gezond en gaan ze niet rotten.

Door die Rubber Seal van Bison smeer je een laagje op het hout waardoor het waterdicht de grond in gaat. Zo voorkom je dat het gaat rotten en de pergola na een tijdje naar beneden komt. Hier zie je meer van de familietuin waarin Tom de pergola bouwt.

Hoe gebruik je Rubber Seal op tuinpalen?

  • Bepaal het gedeelte van de paal dat je in de grond moet zetten. De stelregel daarbij is dat de paal voor 1/3e in de grond staat. In Toms geval is dat 80 centimeter. Tel bij dat deel nog een paar centimeter op; dit is het totale deel dat je in moet smeren met de rubbercoating.
  • Schuur het in te smeren oppervlak op met schuurpapier. Zorg er daarna voor dat de paal schoon, droog en stof- en vetvrij is. 
  • Roer door de emmer met rubbercoating tot het een egale kleur heeft. 
  • Smeer de paal in met de eerste laag Rubber Seal. Breng het aan op alle kanten én de onderkant van de paal. 
  • Na 10 minuten breng je een tweede laag aan. 
  • Nu moet je de paal laten drogen. Na 3 uur is de rubbercoating stofdroog en na ongeveer 48 uur is 'ie helemaal uitgehard. 
  • Plaats de paal in de grond en zorg dat het behandelde gedeelte een paar centimeter boven de grond uitsteekt. 

Allerlei klusjes

Maar tuinpalen beschermen is niet het enige wat je met deze rubbercoating kunt doen. Zowel voor binnen- als buitenklussen kan je dit product gebruiken. Denk aan het waterdicht maken van buisdoorvoer-, kozijn- en lichtkoepelaansluitingen of het beschermen van buitenmuren tegen optrekkend en doorslaand vocht. De Rubber Seal is voor bijna alle ondergronden te gebruiken. Of je nou werkt op hout, beton, steen, metaal, zink, bitumen of PVC. Altijd handig dus, om zo'n rubbercoating in je schuur te hebben staan. 

Wil jij een rubbercoating-pakket winnen t.w.v. €20,49?

Dat kan! We geven namelijk 10 Rubber Seal starterspakketten weg. Daarin zit de Rubber Seal van 750ml, een Rubber Seal textielband, een kwast, roerstaafje en schuurvezel. Het enige wat je hoeft te doen is deze vraag te beantwoorden: Welk klusje wil jij graag aanpakken met Rubber Seal? Laat je reactie achter op Facebook en wie weet sta jij binnenkort heerlijk te klussen. Meedoen kan tot zondag 23 april 23:59! 

 

Deel dit bericht

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.