Over Eigen Huis & Tuin

Eigen Huis & Tuin is het langstlopende Nederlandse klusprogramma, dat aan het begin van de zaterdagavond wordt uitgezonden op RTL4. Dit 24e seizoen zie je presentatoren Evelyn, Thomas en Tom. Alle drie hebben zij maar één doel: heel Nederland aan het klussen en tuinieren krijgen.
Over Eigen Huis & Tuin

En dat inspireren proberen we op verschillende manieren te doen. Belangrijke pijlers in ons programma zijn de huis- en tuinmetamorfoses. De huizen tovert Thomas om tot prachtige plekken; of het nou gaat om een woonkamer voor een groot gezin, een bokskamer voor een tiener of slaapkamer voor een tweeling op komst. Thomas geeft handige klustips en ook op onze site lees je van alles over het hoe en wat van de metamorfoses.

Ook de tuinen van Nederland toveren we graag om van sfeerloos naar stijlvol. Onze Tom legt vlonders, plant de mooiste bloemenborders en geeft mensen weer zin om in hun tuintje te relaxen. Tot slot gaan we elke week op bezoek bij een BN-er. Evelyn reist het hele land af naar bekende sporters, cabaretiers, televisiepersoonlijkheden en andere mensen waarbij je altijd al eens hebt willen binnen gluren. Samen met de BN-er én Tom of Thomas lost Evelyn een woonprobleem op door iets te klussen.   

KLUSKONING THOMAS
Onze vaste klusser Thomas, ook wel de timmerman met twee rechterhanden, is sinds 2003 niet meer weg te denken bij Eigen Huis & Tuin. Maar wat doet Thomas eigenlijk nog meer? Nou, Thomas klust al vanaf zijn vijftiende. Hij heeft de timmersopleiding gevolgd en sinds 2005 heeft hij zijn eigen klusbedrijf. Nu is hij bekend als dé klusjesman bij Eigen Huis & Tuin, waar hij met zijn klustalenten de mooiste dingen voor elkaar krijgt. Onze klusman richt zich op alle verbouwingen en geeft daarbij tips, en inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan. 

PRESENTATRICE EVELYN
Evelyn Struik is sinds 2015 presentatrice van Eigen Huis & Tuin. Hoe kan het ook anders met zo'n achternaam! Graag stellen wij Evelyn aan jullie voor. Evelyn zie je vooral voorbijkomen bij de klus-items met bekende Nederlanders. Maar klussen is niet wat ze altijd al deed: vroeger werkte ze als model. Tijdens haar studie begon Evelyn met dit dit modellenwerk, waarbij ze voor fotoshoots de hele wereld rond reisde. Zo woonde ze in steden als Parijs en Milaan, stond ze in vele bladen en was ze in meerdere Nederlandse tv-spotjes te zien. Haar tv-carrière begon in 2005 met het programma Sixpack, maar inmiddels is ze bekend van programma's als House Vision, Nederland Vertrekt en TV Makelaar. En is ze natuurlijk een vast en bekend gezicht van Eigen Huis & Tuin! 

TUINMAN TOM
Tom Groot is onze tuinman! Voor velen is Tom een bekend gezicht, want hij heeft in 2014 meegedaan aan Boer Zoekt Vrouw. Daar werd hij vooral bekend als knappe tulpenboer, maar Tom is meer... Op zijn school was er altijd al veel aandacht voor planten, bomen en het hoveniersvak. Zo kwam Tom er al vroeg achter over groene vingers te beschikken. In de maanden dat de tulpenteelt stil ligt, werkte hij dus al als hovenier. Tom over Eigen Huis & Tuin: “Het is nooit mijn ambitie geweest om iets voor televisie te doen, maar toen RTL mij benaderde voor het programma voelde dat meteen goed. Toen bleek dat ik dit programma met mijn eigen bedrijf kan combineren gaf dat de doorslag. Ik hoop mijn ervaring op het gebied van tuinieren en mijn kennis over - en liefde voor de tulpen op een leuke manier met de kijker te delen.” 

Deel dit artikel met andere klussers!

Wekelijks inspiratie ontvangen over interieur & tuin?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.