Huis
Tuin
Video

Een nieuwe tuin met een Mediterrane sfeer!

In Ede ging Tom aan de slag voor Donovan en Rinske, die na de geboorte van dochtertje Vieve eigenlijk niet aan de tuin zijn toegekomen. Hun tuin, die niet meer dan een ratjetoe aan planten en tegels was, was écht toe aan de expertise van onze favoriete tuinman. Aan de slag maar Tom!

Out with the old

Allereerst haalt Tom de hele tuin leeg, ook de schutting moet eraan geloven. De oude schutting, die bestond uit een stukje betonnen muur, beplanting en een paar houten planken was echt aan vervanging toe. Hij plaatst er een schutting van wilgentenen voor terug. Als de tuin helemaal kaal is begint Tom met het aanleggen van een bewateringssysteem, wist je dat dit systeem tot wel 70% water bespaart ten opzichte van bewateren met een gieter? Wauw!

Geen tijd voor splinters

De achterkant van de tuin krijgt een verhoging, waar straks plek is voor een eethoek én een plekje voor Vieve. Tom plaatst dakplatanen om hoogteverschil te creëren in de tuin, ze zullen straks een mooi natuurlijk dak vormen boven de eettafel. Voor de vlonder maakt hij gebruik van kunststof, handig voor als je graag op je blote voeten loopt, ze geven namelijk geen splinters af en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Meditterrane.. uhh, Nieuw Zeelandse eyecather

Tussen het eet- en loungegedeelte maakt Tom een tuinscherm van Douglas planken. Supermakkelijk én het bied een beetje privacy en gezelligheid! Onder andere rondom dit tuinscherm plaatst Tom Mediterrane planten. Nouja, Mediterraan… de eyecatcher uit deze tuin komt stiekem vanuit Nieuw-Zeeland, de Phormium Tenax!

Plekje voor Vieve

Als kers op de taart steekt Tom de barbecue aan en maakt hij nog een zandbak voor kleine Vieve, als dit niet het recept is voor fijne zomerdagen weten wij het ook niet meer!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Gardena
Proven Winners
Weber-Stephen Holland 

MET DANK AAN
Bosch  
Citroën Nederland
Engelbert Strauss
In-Lite Design
Nesling
Nofruit
MBI De Steenmeesters

Lobke Taal
ID: 8065

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven