Huis
Tuin
Video

Bakken, grillen en roken op één BBQ

Tuintips
In Bussum wijden Evelyn en Tom de romantische cottage-tuin in met een lekker stukkie vlees. Dat wordt door Reitse bereid op een nieuwe barbecue van Weber, die allerlei handige functies heeft.

Die nieuwe barbecue is de Summit Charcoal Grill. Daarmee kan je niet alleen grillen, maar ook bakken en roken. Om de cottage-tuin feestelijk in te wijden maakt grillmaster Reitse een heerlijk stuk pulled pork. In deze barbecue kan je zo'n stukje vlees uren laten garen. 

Minder brandstof

Met deze Charcoal Grill bespaar je een hoop brandstof. Het deksel en de ketel zijn namelijk dubbelwandig, en hebben een isolerende functie. Zo zorgen ze voor een constante en stabiele temperatuur tijdens het gaarproces. En dat zorgt weer voor minder brandstof. 

Lang garen 

Een speciale ventilatie-instelling, 'low-and-slow', zorgt voor de juiste luchttoevoer voor het roken. Ondertussen houdt de warmteverdeler de temperatuur constant laag door de hitte terug te kaatsen. Ideaal als je gerechten wil bereiden die urenlang bij lage temperatuur moeten garen. 

Handige foefjes

Maar er is meer. Het roestvrijstalen grillrooster heeft een uitneembaar middenstuk, waarin je met behulp van de accessoires uiteenlopende gerechten kunt bereiden. Het in hoogte verstelbare houtskoolrooster biedt flexibiliteit of je nou braadt, rookt of grilt. Verder zit er een gasontstekingssysteem bij de barbecue, waarmee je de houtskool of briketten aansteekt. 15 minuten daarna kan je al aan de slag. 

Geen gedoe 

De temperatuur van de barbecue controleer je in één oogopslag met de dekselthermometer, die drie warmtezones heeft. Voor de controle hoef je de deksel niet op te tillen. Ook zit er een reinigingssysteem op de barbecue, dat het legen van de aspan tot een schoon, snel en makkelijk karweitje maakt. 

ID: 1030

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven