Huis
Tuin
Video

Lekker snel eten met de gasbarbecue

Tuintips
Als je dol bent op barbecuen maar niet op wachten, dan is een gasbarbecue de oplossing. Omdat je niet hoeft te wachten tot er kolen zijn opgewarmd, kun je veel sneller beginnen met barbecuen. Dat betekent dus: sneller aan tafel!

In de tuin van Ronald Mulder plaatsen wij ook zo'n gasbarbecue. Deze heeft 3 hoofdbranders én een zijbrander. Met één druk op de knop kun je de branders activeren, net als bij een fornuis in de keuken. Dankzij het deksel en de thermometer van deze barbecue kun je het bakken van je vlees makkelijk controleren. Ook is 'ie uitgerust met 2 zijtafels, een verwarmingsrooster en wieltjes. Een halve buitenkeuken dus! 

Verschillende soorten barbecues

Hoewel zo'n gasbarbecue dus z'n voordelen heeft, kun je er ook voor kiezen een kolen- of elektrische barbecue te nemen. Iedere soort heeft zo weer z'n pluspunten.

Gas- en elektrische barbecues
Gas- en elektrische barbecues werken, behalve dan het verschil tussen gas of elektriciteit, hetzelfde. Het handige van deze soorten is dat ze maar tussen de 5 of 15 minuten nodig hebben om op te warmen en dat ze makkelijk zijn schoon te maken. De temperatuur is makkelijk te regelen en bij luxere gas- of elektrische barbecues zijn er zelfs meerdere zones, waarbij apart de temperatuur te regelen valt. Ideaal voor het bakken van verschillende soorten vlees en groenten.

Ondanks het gemak van de gas- en elektrische barbecue kiezen toch veel mensen voor een kolenbarbecue, omdat ze de smaak van de rook wel waarderen in hun eten. De temperatuur van de gas- en elektrische varianten is over het algemeen een stuk lager dan die van kolenbarbecues, zeker als je kiest voor een goedkoper model. Ook is er meer onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat alles goed blijft functioneren. 

Kolenbarbecue
De meeste Nederlanders maken gebruik van een kolenbarbecue. Voordeel van een kolenbarbecue is dat deze een hogere temperatuur bereikt dan andere barbecues, wat ten goede komt aan de bereiding van het vlees. Daarnaast geeft de geur van de kolen het eten een authentieke smaak. Maar bovenal zijn kolenbarbecues populair omdat ze een lage prijs hebben.

Nadelen van deze soort zijn de vlekken van de kolen die op je kleren terecht kunnen komen. Daarnaast kost het meer tijd om de barbecue op de juiste temperatuur te krijgen. Doorgaans duurt het ongeveer 30 minuten voordat hij op temperatuur is. Plaatselijk kunnen er ook steekvlammen ontstaan door druipend vet, wat zorgt voor aangebrande plekken op het vlees.

ID: 1042

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven