Huis
Tuin
Video

Zin in een winterbarbecue? Dit mag niet ontbreken!

Denk je aan barbecue, dan denk je ook aan de zomer. Toch is dit niet helemaal terecht, want ook in de winter kun je prima barbecuen. Als je het goed aanpakt tenminste!

Ben je van plan een winterbarbecue te hosten? Denk dan vooral aan de volgende dingen!

Zorg voor een barbecue die tegen een stootje kan

Allereerst is het natuurlijk het allerbelangrijkst dat je een barbecue, buitenoven of een vuurplaats met rooster hebt. Wat voor kookplaats je ook hebt, zorg er voor dat ‘ie tegen een (winters) stootje kan. Een wegwerpbarbecue wil dus waarschijnlijk niet echt werken. Heb je even geen barbecue tot je beschikking? Dan kun je natuurlijk ook gewoon je gourmetstel als alternatieve barbecue gebruiken. Doe dit wel alleen op een droge plek in verband met kortsluiting. 

Creëer een fijne zithoek

Zorg voor een beschut plekje in je tuin, het liefst met een overkapping. Zo kan je barbecue zelfs doorgaan met regen, wind en sneeuw! Zorg daarnaast voor een fijne en gezellige zithoek. Je kunt bijvoorbeeld je tuinstoelen tevoorschijn halen, maar wil je er een landelijke touch aan geven, kies dan voor bijvoorbeeld een paar strobalen, kistjes of bankjes met schapenvachtjes.

winter barbecue

Winters voedsel

Wat is een barbecue nou zonder lekker eten? Weinig! Zorg daarom voor lekkere producten die je op de barbecue kunt gooien. Denk aan vlees, vis en groente. Wil je het menu ook een extra winters tintje geven, kies dan bijvoorbeeld voor wild met winterse specerijen, gepofte aardappelen, winterse groenten of gewoon lekker stamppot met rookworsten van de grill!

Zorg voor een warmtebron

Uiteraard geeft de barbecue zelf wat warmte, maar lang niet genoeg om alle gasten warm te houden. Daarom is het wel zo prettig om nog wat extra warmtebronnen toe te voegen. Denk aan een warmtelamp, een kampvuur of vuurschaal. En natuurlijk warme kleedjes waar je lekker onder kunt kruipen.

Deel warme drankjes uit

Een andere manier om lekker warm te blijven tijdens de winterbarbecue is natuurlijk door ook warme drankjes te drinken. Schenk voor de volwassenen bijvoorbeeld kruidige glühwein in en voor de kinderen warme chocolademelk.

Creëer een sfeervolle tuin

Het is niet alleen fijn als de zithoek knus is, ook de rest van de tuin kan wel wat extra sfeer, warmte en gezelligheid gebruiken tijdens zo’n koude avond. Gelukkig is dat vrij simpel toe te passen. Hoe je zo’n gezellige wintertuin maakt? Dat lees je hier.

Vond je dit interessant? Lees dan ook:

Fotocredits
Headerfoto: Weber
Foto 1: Alexey Ruban - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3824

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven