Huis
Tuin
Video

5x De leukste moestuinblogs

Bloemen en planten
Heb je onze moestuinspecial gezien? Daarin vlogen de nuttige tips voor het verbouwen van je eigen groenten en fruit je al om de oren. En omdat wij zo enthousiast worden van de moestuintrend, hier een aantal blogs die je móet volgen.

Want tips voor je eigen moestuin kan je natuurlijk nooit genoeg krijgen. Het aanleggen en behouden van zo'n tuintje is namelijk superleuk, maar er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Dat zag je al voorbij komen in onze moestuinspecial en laatst schreven we ook al een artikel met slimme moestuintips. Bij deze nog een aantal accounts die de echte moestuinliefhebber ábsoluut moet volgen - vinden wij dan. En allemaal van eigen (tuin)bodem!

1. Floors moestuin

Natuurlijk kan Floor van Floors moestuin in dit rijtje niet ontbreken. In onze moestuinspecial zag je haar al voorbijkomen. Floor is een echte expert: de liefde voor eigen gekweekte groenten en fruit straalt er vanaf. Op haar site plaatst ze nuttige tips, zoals hoe je een moestuinplan maakt. Ook geeft ze heerlijke recepten die je met je eigen groenten en fruit kan maken. Oh, en vergeet ook niet haar Instagram-account te volgen voor plaatjes van haar tuin-opbrengsten in de mooiste kleuren. 

2. Moestuinmoeder

Op de blog van Moestuinmoeder Susan vind je de wereld aan (moes)tuinverhalen. Susan heeft een volkstuin in Breda van 200 vierkante meter, waarin ze de meest uiteenlopende soorten groenten en fruit verbouwt. En dat alles met het oog op duurzaamheid en consuminderen. Dat deze moestuinfreak dol is op fotograferen merk je trouwens ook goed, want haar foto's zijn een lust voor het oog. 

3. Eten uit de volkstuin

Marleen heeft een volkstuin in Utrecht waar ze groenten, fruit en kruiden kweekt. Ze heeft er ook een boek over geschreven en ze plaatst jaloersmakend mooie kiekjes op haar Instagram. Helaas update ze haar site Eten uit de volkstuin niet zo vaak, maar gelukkig staan er superveel handige tips online waar je wel even zoet mee bent. Zo heeft Marleen een overzicht met wat je per maand in je moestuin kan doen. 

4. Diana's mooie moestuin

De website van Diana lijkt wel een encyclopedie: uitgebreid houdt Diana bij wat zij en haar man allemaal in hun moestuin verbouwen. Mét allemaal foto's van het hele proces. Op 500 m2 tuiniert de tuinliefhebber met groenten, bloemen, kassen en zelfs een vijver. Regelmatig plaatst ze nieuwe tips, recepten of gewoon een beschrijving van wat ze die dag in de tuin gedaan heeft. Voor een enorme database aan tuin-informatie gooi je deze site dus even heel rap in je favorietenlijst! 

5. De Boon in de tuin

Worden wij ook heel vrolijk van: een moestuinman! Kees de Boon (een pseudoniem) blogt op zijn website en Facebookpagina over allerlei geinige weetjes en tuintips. Vroeger hield hij zijn ervaringen bij in een schrift, en vervolgens is 'ie online verder gegaan. Hij doet dat niet alleen in de vorm van blogs, maar Kees schrijft ook columns en recensies. 

Alle foto's komen van de desbetreffende websites/social-media-accounts. 

ID: 845

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven