Huis
Tuin
Video

Bloembollen planten met kinderen

Bloemen en planten
Bloembollen planten: een leuk klusje met groot resultaat. In de surftuin in Muiderberg plant Tom samen met de buurtkinderen een heleboel bloembollen.

Het is weer dé tijd van het jaar... we kunnen weer bloembollen planten! Als je ze nu plant, is je tuin in het voorjaar lekker kleurrijk. En hoe leuk is het om dit klusje samen met je kinderen doen? Ze kunnen zelf de kleuren van de bloemen uitkiezen en ze natuurlijk zelf in de grond stoppen. Net als Tom met de kinderen doet! 

Zelf doen?
Kijk voor je bloembollen plant eerst op welke plek in de tuin je in het voorjaar graag kleur wilt hebben. Dat kan in een border zijn, maar ook in een pot of plantenbak. Bepaal samen met de kinderen de kleur en de bloembollen. De bekendste bloembollen zijn de tulp (Tulipa), narcis (Narcissus), hyacint (Hyacinthus) en krokus (Crocus). Maar kies bijvoorbeeld ook eens voor sneeuwroem (Chionodoxa), kievitsbloem (Fritillaria meleagris) en winterakoniet (Eranthis).

Planten maar…
Het planten van bloembollen is leuk en eenvoudig tuinklusje. Zo ga je te werk:

  1. Maak een gaatje in de grond, ongeveer drie keer zo diep als de hoogte van de bloembol;
  2. Plant de bloembol in dit gat, met het puntje omhoog;
  3. Bedek de bloembollen vervolgens met aarde en geef water.

In het voorjaar komen de bloemen uit, dus dan zien de kinderen het resultaat van hun klus. Voor al die kleuren en geuren hebben zíj gezorgd! En natúúrlijk net als Tom en de kinderen even een wedstrijdje wie de meest vieze handen heeft... Veel bollen-plezier! 

Wil je meer informatie over bloembollen of ben je benieuwd naar het positieve effect van tuinieren met kinderen? Ga dan naar Bulb.com. 

ID: 735

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven