Huis
Tuin
Video

Voorjaarstip: zo plant en onderhoud je bloembollen

Bloembollen zijn een van de meest typische voorjaarsdingen. Alleen is de verzorging voor sommigen niet helemaal duidelijk. Daarom leggen wij uit hoe je bloembollen kunt planten en onderhouden.

Bloembollen komen op in het voorjaar en houden zich in de zomer stil. In de winter worden ze door de kou weer wakker om in de lente weer mooi te bloeien.

Styling

Wanneer je de bloembollen in huis wil zetten kun je de bollen ook mooi in het zicht planten. Zet hiervoor de bollen in een glazen schaal en doe er wat mos overheen. Om ze water te geven hoef je alleen wat water over het mos te gieten. Als je de bollen echt goed wilt zien, kun je ze in een schaal met een laagje water zetten. Zorg wel dat alleen de wortels onder water staan, niet de bol. Als het het water regelmatig ververst gaan de bollen zo’n twee weken mee.

Hyacinten

Hyacinten zijn misschien wel de bekendste lentebloemen. Je kunt deze heel mooi in een glas water tentoonstellen. Zorg ervoor dat de bovenkant van het glas ongeveer even breed is als de bol. Zo raakt de bol het water niet, maar de wortels wel.

En daarna? De tuin in!

Als de bloembollen zijn uitgegroeid, hoef je ze niet meteen weg te gooien. Plant ze ongeveer tien centimeter onder de grond en gooi er wat organisch mest bij. Het volgende voorjaar zullen ze weer opkomen en heb je prachtige bloemen in je tuin. Let wel, deze tip werkt niet bij hyacinten en tulpen. Deze moet je eerst de hele zomer op een droge plek bewaren en kun je pas in het najaar planten.

Bloembollen kun je dus ook goed bewaren in de winter. Zo doe je dat.

Fotocredits
Headerfoto: Maarten van den heuvel - Unsplash
Foto 1: MindBodyStock - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle

ID: 4470

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven