Huis
Tuin
Video

Border vol met kleur

Bloemen en planten
De borders in de patio-tuin plant Tom vol met allerlei soorten groen en kleur. Siergrassen, heesters, bloemen en planten... Het is een bonte combinatie van soorten.

Tom gebruikt niet alleen vaste planten, maar ook bodembedekkers en zomerbloeiers. Deze laatste bloemen zorgen de hele zomer lang voor volop bloemen. Tuinarchitect Erwin Stam heeft ook gedacht aan meerdere bladstructuren en groottes van planten, zodat er een variatie in de borders ontstaat.

Vaste planten

Ten eerste plant Tom een aantal vaste planten. Dat zijn planten die elke zomer weer tot bloei komen. Ze zijn er van vroeg in het voorjaar tot laat in de herfst. In een jaar doorlopen ze alle stadia: ze lopen uit en komen boven de grond, ze ontwikkelen zich, maken knoppen aan en bloeien. Daarna vormen ze zaad en sterven ze weer af. Als ze weer terug komen, zijn ze groter dan in het voorgaande jaar. Hier lees je meer over vaste planten. Tom plant bijvoorbeeld de hortensia en de Campanula (de klokjesbloem). 

Siergrassen

Verder plant Tom het vedergras, dat ook wel engelenhaar wordt genoemd. Zo'n 'bosje' kan wel 80 cm hoog kan worden. Het vedergras, ook wel de Stipa Tenuifolia, verliest z'n blad in de winter en loopt opnieuw uit in de lente. Hij kan lang zonder water. Ook plant Tom bergzegge, ook een siergras, op verschillende plekken in de borders.

Mix met zomerbloeiers

Voor een levendige en gevarieerde tuin combineer je vaste planten met eenjarige planten en bodembedekkers. Vaste planten zijn de basis in je tuin, planten die zich het hele seizoen door ontwikkelen, maar die vaak een kortere bloeiperiode hebben. Met ook wat zomerbloeiers in je tuin krijg je een kleurexplosie vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer. Tom plant de lichtroze versie van de Franse geranium. De bloem is er in allerlei kleuren - fel of pastel. Onderaan dit artikel lees je meer over zomerbloeiers en hoe je ze verzorgt. 

ID: 980

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven