Huis
Tuin
Video

Bruine vlekjes op je planten? Dit kan de oorzaak zijn

Heeft jouw prachtige kamerplant ineens gekke bruine plekjes? Dat is natuurlijk heel erg zonde. Dit kan de oorzaak zijn van de bruine plekjes en zo los je het gemakkelijk weer op.

Je kunt last hebben van veel verschillende soorten plekjes op de bladeren van je plant. Als je last hebt van bruine droge vlekken op de bladeren kan dat verschillende oorzaken hebben. Beide oorzaken hebben met vocht te maken.

Onregelmatig water geven

 Geef je je plant enkel een beetje water als je er aan denkt? Dan kan dit de reden zijn dat er bruine vlekjes op het blad ontstaan. Hoeveel en met welke regelmaat je plant water nodig heeft, hangt af van de plant. Wel is het verstandig om dezelfde hoeveelheid water over een gelijke tijdsduur te geven, bijvoorbeeld één keer per week.

Te vochtige ruimte

Het ontstaan van de bruine vlekjes hóeft natuurlijk niet aan jouw kunsten te liggen. Een andere veelvoorkomende oorzaak van droge bruine vlekjes is een te hoge luchtvochtigheid in een te koele ruimte. Als de luchtvochtigheid erg hoog is en de kamertemperatuur weer laag, dan krijg je kurkvlekken op de bladeren. Je doet er dan goed aan om de plant op een ander plekje neer te zetten. 

ID: 2538

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven