Huis
Tuin
Video
Bloemen en planten

De beplanting in de moderne tuin

De tuin in Barendrecht mist kleur, dus zorgt Lodewijk voor een mooie mix aan kleurrijke bloemen en planten. Door de beplanting eerst uit te zetten, kan hij al een grove indeling maken en zorgt hij ervoor dat er een natuurlijk balans in de beplanting ontstaat. Hieronder vind je de gehele beplantingslijst!

Steeneik – Quercus Ilex
De steeneik komt oorspronkelijk uit het middellandse zeegebied. Om deze reden is de eik ook zo goed bestand tegen zeewind. Wanneer de boom in een koud gebied geplant staat, is de groei anders dan in warmere klimaten. Hij groeit dan namelijk uit tot een grote struik of een kleine boom. Deze eik houdt van een droge en kalkrijke grond. Hoewel de steeneik bestand is tegen wind, moet hij tijdens de eerste winters van zijn bomenleventje hier wel tegen beschermd worden. Plaats de boom dus op een wat beschut plaatsje in de tuin.

Lavendel – Lavandula ‘Hidcote’
Lavendel krijgt in de zomer violetblauwe lipbloempjes. De plant verspreidt een heerlijke geur en wordt daarom ook wel gedroogd in de huiskamer gezet of tussen kleding bewaard. Lavendel groeit alleen op een open, zonnige plek in de grond die goed nat gehouden wordt. Maar als het eenmaal begint te bloeien kun je een aantal maanden genieten van de mooiste struiken waar de lekkerste geuren vanaf komt. Vanaf mei kun je beginnen met uitplanten. Zorg wel dat je de planten ongeveer een halve meter uit elkaar zet. Zo krijgen ze voldoende ruimte om mooi uit te bloeien. Bloeien doet lavendel in de periode juli tot en met augustus.

IJzerhard - Verbena bonariensis
De bloemen zijn paars en zitten op lange stelen. De plant heeft een harde stengel, vandaar ook de naam IJzerhard. Hij kan wel 1,5 tot 2 meter hoog worden en trekt bijen en vlinders aan. Het is een vaste plant die strenge winters niet zal overleven.

Hortensia – Hydrangea Annebelle
De ‘Hydrangea Annebelle’ is een mateloos populaire Hortensia die zijn weg in heel veel tuinen heeft gevonden de laatste jaren. Deze hortensia is afkomstig uit Noord-Amerika en is een sterke, bladverliezende struik en zeer geliefd vanwege zijn spectaculaire bloemen. Hij wordt ongeveer 1,5 meter hoog en produceert enorme ronde bollen van wel 30 centimeter in juli-september met crême-achtige, witte bloempjes. Naarmate de herfst nadert verkleuren zijn bloemen naar citroengeel. In maart kun je deze hortensia terugsnoeien naar 20-30 centimeter boven de grond. 

Vlinderstruik – Buddleja Davidii ‘Black Knight’
De vlinderstruik bloeit vanaf begin juli. De zoetgeurende bloemaren lokken vooral vlinders, maar ook andere insecten aan. Het is een bladverliezende heester die zich in iedere tuin thuis voelt. De vlinderstruik is een sterke plant die weinig eisen aan de bodem stelt. Met een warme standplaats in de volle zon zal de boei bevorderen. Van een vochtige bodem houdt hij niet. De vlinderstruik kan 3 meter hoog worden. 

ID: 304

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven