Huis
Tuin
Video

De Krokus: Bloembol van het Jaar 2015

Bloemen en planten
Maar weinig vroeg bloeiende bloembollen en knollen worden zo veel geplant als de Krokus. Niet zo gek dus, dat dit bolletje benoemd is tot Bloembol van het Jaar 2015! Tijd om de krokus onder de loep te nemen!

Deze vroege voorjaarsbloeier staat voor lente en blijdschap. De meeste mensen zien de krokus als teken dat de lente weer om de hoek staat en ze worden vrolijk van alle felle kleuren waarin de krokussen te zien zijn. Bij de krokus groeien de bladeren en bloemen tegelijk boven de grond uit, anders dus dan bij bijvoorbeeld het sneeuwklokje.

Krokus onder de loep
Krokussen lijken misschien allemaal hetzelfde. Maar wanneer je ze onder de loep neemt, zal je ontdekken dat er prachtige varianten zijn. De kleuren verschillen van intens diep tot vrolijke pasteltinten. De populairste kleuren zijn  blauw en paars, maar ze zijn er ook in het wit, geel en wit gestreept. De eerste bloemen verschijnen vaak al in februari en de bloei gaat door tot eind maart.

Wist je dat...
Bijen heel blij worden van krokussen? Na de lange periode van kou waarin weinig bloeit, geeft de krokus als een van de eerste bloemen. De bijen zijn er als de kippen bij om van de heerlijke nectar te smullen.

Kijk voor meer informatie over krokussen op www.bulb.com.

ID: 227

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven