Huis
Tuin
Video

De top 3 herfstplanten die je tuin kleur geven

In de herfst kleuren veel planten prachtig rood of oranje. Toch zijn er genoeg planten die houden van veel licht en al snel in de herfst bruin verkleuren of hun blad laten afvallen.

Sommige planten hebben veel licht nodig om voedsel te produceren via de bladeren. Het kost deze planten in de herfst veel meer energie om hun blad in stand te houden dan dat ze energie binnen krijgen. Zonde, want deze planten verliezen al snel hun frisse, vrolijke kleuren. Toch zijn er nog genoeg planten die in de herfst prachtige kleuren geven zoals wit, roze of paars.

1. De herfstaster

Op nummer één staat de herfstaster. Een plant die tegen volle zon kan maar juist een voorkeur heeft voor wat meer schaduw. De herfstaster straalt met zijn prachtige volle bloemen en gele harten overal tussendoor. De herfstaster bloeit in september en oktober in de kleuren paars, blauw, roze en wit. Daarnaast zijn insecten ook nog eens dol op de bloemen. Zo houd je in de herfst ook nog bijen, hommels en vlinders in je tuin. Het fijne is ook, je hebt voor deze plant helemaal geen groene vingers nodig.

2. De herfstanemoon

De herfstanemoon bloeit voornamelijk in augustus, september en oktober. Het is een plant die het liefst in de zon of half schaduw staat. Hij bloeit prachtig in de kleuren wit en roze. De herfstanemoon is een sterke plant die snel groeit en vrij hoog kan worden waardoor deze gezellig overal tussendoor steekt.

3. De hemelsleutel

De hemelsleutel is een herfstbloeier waar je in de zomer ook veel plezier aan kan beleven. De plant bloeit in de kleuren rood, wit lila en geel. Deze vetplant kan tegen zon en schaduw en wordt in oktober nog actief bezocht door vlinders en bijen. Wist je daarnaast dat je het blad van de hemelsleutel kunt gebruiken tegen open wondjes? Wanneer je het blad van deze plant breekt komt er een vliesje vrij. Dit vliesje werd vroeger al gebruikt om open wonden te behandelen. Ook nog eens praktische plant dus!

Fotobronnen

Headerfoto:  Nong Vang – Unsplash 

ID: 2548

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven