Huis
Tuin
Video

Deze mooie plant kan niet ontbreken in jouw wintertuin

Ben je op zoek naar een mooie plant die ook in de winter straalt? Kies dan voor de winterjasmijn. Deze plant is makkelijk te verzorgen en eenvoudig te verstekken. Een prachtige plant die kleur en gezelligheid geeft in de koude wintermaanden.

De winterjasmijn

De winterjasmijn valt erg op met de prachtige gele bloemen. De plant bloeit vrij lang van december tot april en is dus een echte aanwinst in jouw tuin. Wanneer de andere planten in de winterslaap zijn, geeft de winterjasmijn juist gezelligheid door de mooie bloemetjes.  

De winterjasmijn is makkelijk in de verzorging en staat het liefst in een kalkarme grond. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe fleuriger de bloei is.

Klimmen maar

Van oorsprong komt de winterjasmijn voor in China waar de plant tegen rotswanden aan groeit. Je kunt de plant dus ook het beste tegen een muur aan laten groeien. Daarnaast straalt de muur van je huis altijd een beetje warmte uit. Dit zorgt ervoor dat de bloemetjes van de jasmijn niet zomaar kunnen bevriezen. De winterjasmijn is van nature geen klimplant, dus een goeie ondersteuning van een klimornament zoals een prieel of pergola is zeker aan te raden. Wanneer je een goeie ondersteuning geeft aan de winterjasmijn kan de plant wel drie meter hoog worden.

Let op

Tijdens vorstvrije dagen in de winter kun je de plant het beste een beetje extra water geven. Wanneer de grond namelijk bevroren is en de zon schijnt, verliest de winterjasmijn extra vocht via de takken. Hierdoor kunnen de nieuwe stengels van de plant bruin worden. Dit kun je dus voorkomen door op dagen dat het niet vriest een beetje extra water te geven. Hou er daarnaast ook rekening mee dat de grond bij de muur van je huis vaak wat droger is dan in de rest van de tuin. Je kunt deze grond het beste bewerken met compost of humus zodat deze grond beter water vasthoudt in de winter.

Fotocredits
Headerfoto: Leoleobobeo - Pixabay

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3502

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven