Huis
Tuin
Video

Deze planten geven je tuin vroeg in het voorjaar een hoop kleur

Wil je dat je tuin vroeg in het voorjaar al lente uitstraalt? Dan heb je de volgende kleurrijke planten nodig!

1. Magnolia

De Magnolia is eigenlijk hét teken dat de lente echt dichtbij is. Het zijn de eerste grootbloeiers van het voorjaar. Je hebt ze in alle soorten en maten: sommige Magnolia’s blijven kleine struiken. Andere groeien uit tot sierlijk grote bomen. De Magnolia is makkelijk in verzorging. Je hoeft deze boom niet te snoeien.

Magnolia

2. Amelanchier

De Amelanchier is de bekendste onder de krentenbomen en bloeit in april en mei. De struik geeft prachtige kleine witte bloemen. Wanneer je tuin niet al te groot is, kan je deze struik het beste één keer per jaar snoeien. 

Amelanchier

3. Forsythia

Net zoals de Magnolia is de Forsythia één van de struiken die het voorjaar inluidt. De Forsythia staat bekend om haar prachtige gele bloemen en wordt ook veel gezien in gemeentetuinen. De bloeiperiode is in maart, april en mei. De struik kan zo’n 2 meter hoog worden.

Forsythia

4. Malus

De boom, waarvan de bladeren frisgroen zijn wordt ook wel de sierappel genoemd en bloeit van april tot mei. In het voorjaar kan je genieten van de prachtige witte bloemetjes. In het najaar heeft de boom oranje gekleurde sierappels.

Malus

5. Longkruid

Ook Longkruid is vroeg in het voorjaar aanwezig om jouw tuin op te vrolijken. De kleuren variëren van wit, roze, paars en hemelsblauw. Eenmaal uitgebloeid, geeft de plant nog voldoende genot door het zilver gevlekte blad, maar geen zorgen om de duur van de bloeiperiode. Sommige Longkruidplanten bloeien in juni nog!

Longkruid

Ben je een liefhebber van vogels?
Dit moet je nu alvast doen als je deze lente vogels wil laten nestelen in je tuin

Fotocredits
Header: congerdesign - Pixabay 
Foto 1: Oldiefan - Pixabay 
Foto 2: Delorian - Pixabay
F
oto 3: TanteTati - Pixabay 
Foto 4: Steppinstars - Pixabay
Foto 5:  LMoonlight - Pixabay

Tekst
Jeremy Houweling

Bron: Directplant

ID: 4433

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven