Huis
Tuin
Video

Deze vaste planten doen het heel goed in je natte tuin

Heb jij een natte tuin? Dan kan het zijn dat sommige planten snel vergaan, omdat ze te nat staan. Gelukkig zijn er ook genoeg vaste planten die het goed doen in die natte tuin van jou. Zo kun je gewoon je plantenborder aanpassen in plaats van je hele tuin te moeten verbouwen.

Sommige planten zijn gemaakt voor een hele natte ondergrond. De wortels kunnen ertegen om lange tijd onder water te staan, terwijl andere planten dan juist gaan rotten. Wij hebben een paar planten op een rijtje gezet die het goed doen in een zeer natte tuin:

 • Pijlkruid
  Een echte waterplant die het goed doet in de omgeving van sloten en plassen. De naam van de plant komt voort uit de pijlvormige bladeren die de plant heeft.
 • Moerasspirea
  Deze plant is familie van de roos en kan wel tot 2 meter hoog worden.
 • Watermunt
  Wil je een lekkere, frisse pepermunt geur in je tuin? Dan moet je deze fijne plant hebben.
 • Zwanenbloem
  De zwanenbloem is een moerasplant die straalt in je tuin door haar prachtige roze bloemen. De kleine stampertjes van de bloem lijken een beetje op zwanen.
 • Dotterbloem
  Deze grote gele bloem doet het goed op de natte graslanden en kun je ook tegenkomen op natte plekken in het loofbos.
 • Lisdodde
  De lisdodde zie je vaak aan de rand van de sloot staan. Deze plant wordt ook wel de sigaarplant genoemd, door de grappige, langwerpige bruine bovenkant.
 • Gele lis
  Deze plant doet het goed in stilstaand of zacht stromend zoet water. Heb je een echte vijver in je tuin? Dan kan je deze aan de rand van de vijver een mooi plekje geven.

Al deze planten houden niet van 'een beetje natte voeten', maar juist van 'hele natte voeten'. Ze doen het ook goed aan de rand van je vijver of wanneer je aan de oever van een sloot woont. Hoe natter, hoe beter deze planten het doen.

Bronvermelding

Headerfoto (Dotterbloem): Mabel Amber - Pixabay

ID: 3238

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven