Huis
Tuin
Video

Deze verrassende plant wil je in je tuin hebben

Deze plant is de favoriete plant van de schaap. Ze eten deze lekker op en op deze manier snoeien ze de plant op een natuurlijke manier. Echter, niet alleen schapen zijn er dol op, mensen ook. Een plant die het goed doet met weinig water en prachtig in de tuin staat.

Oktober is een goede maand om deze verrassende plant in je tuin te planten: heide. Heide kan tegen weinig water, harde wind en hoeft alleen zo nu en dan worden gesnoeid. De plant houdt alleen niet van kleigronden of kalkrijke gronden. Een vrij onderhoudsvriendelijke plant die er in allerlei prachtige kleuren is. De winterheide bloeit in wit, roze of rood en bloeit juist in de periode dat de rest van de planten al zijn uitgebloeid.

Hoe verzorg je heide?

Als je de plant koopt, staan ze al in een potje. Zorg dat je heide twee centimeter dieper plant dan dat ze in hun potje staan. Op deze manier zorg je ervoor dat de heide goed tegen harde wind kan en dat er geen zon op de wortels van de plant kan schijnen. Vervolgens heeft heide liever af en toe een plens water in plaats van elke keer een beetje. Ga je snoeien? Doe dit dan niet tot aan het kale hout, want dan groeit heide niet meer terug.  

Bronvermelding

Headerfoto:  Nagesh Badu - Unsplash

ID: 3187

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven