Huis
Tuin
Video

Dit is de favoriete plant in de herfst van iedere tuinliefhebber

Wil je in de herfst nog steeds volop genieten van je tuin? Kies dan voor de favoriete plant van Tom.

Eén van de favoriete planten van Tom is de zonnehoed, ook wel de Echinacea Purpurea. Deze plant kan wel een meter hoog worden en straalt met vrolijke gekleurde bloemen. De zonnehoed groeit en bloeit van de zomer tot in het late najaar. Een goede plant om in de herfst ook nog in de tuin te zetten.

Gezondheid

De zonnehoed geeft niet alleen kleur aan je tuin in het najaar, maar werd vroeger ook wel gebruikt in de geneeskunde. De plant is namelijk goed tegen griep en verkoudheid. En zijn griep en verkoudheid nou ook nog eens de twee ziektes die in het najaar extra vaak voorkomen. De meeste ingrediënten voor de medicijnen zitten in de wortels van de plant. Deze kun je het best in de herfst oogsten. In de zomer worden de bovengrondse delen van de plant verzameld en bewaard in alcohol.

Verstekken

De plant houdt van een lekker zonnetje, maar kan ook gepland worden op een plek met veel schaduw. Je kunt de plant het beste zaaien in de zomer. Je kunt de plant ook met worstelstek vermeerderen. Hierbij snij je een aantal wortels van de plant af, zet je de plant weer terug en de schuin gesneden stukken wortel plaats je in potgrond op een koele, lichte plaats. In de herfst maak je gebruik van het scheuren van de plant. Hierbij verdeel je de plant in meerdere stukken van bovengronds tot aan de wortels. Vervolgens verstek je al deze aparte delen weer in de grond.

Fotobronnen

Headerfoto: Antranias - Unsplash

ID: 3030

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven