Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je jouw (kamer)planten dicht op elkaar moet zetten

De plek van je planten is heel belangrijk. Sommige planten houden van een donker hoekje en anderen hebben juist veel meer licht nodig. Eén ding wat in ieder geval gemeen hebben is dat je planten gezellig dicht bij elkaar moet zetten.

Sneller groeien

Planten kunnen elkaar voelen en waarnemen door de reflectie van het zonlicht op de bladeren. Ze weten dus meteen of ze een buurman hebben gekregen.  

Je zou denken dat je planten naast elkaar moet zetten zodat ze misschien liefde en voedingsstoffen aan elkaar geven. Het tegendeel is waar. Als je ze eenmaal naast elkaar zet dan gaat de sprint in. Planten willen namelijk beter zijn dan hun buur. Er ontstaat een soort concurrentiestrijd tussen je planten.

Het gevolg? Je planten groeien een stuk sneller dan wanneer je ze allemaal apart door het huis heen verspreid. De planten die naast elkaar staan willen sneller groeien dan de ander zodat ze genoeg licht op blijven vangen. Ze willen dus boven de ander uitstijgen. Hoe bijzonder is dat?! 

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin
Foto 1: AP x 90 - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3442

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven