Huis
Tuin
Video

Zo makkelijk is het om je eigen avocadoplant te kweken

Avocado is ontzettend lekker en je kunt het prima op je broodje eten, door je salade heen doen, of guacamole van maken. Maar heb jij wel eens nagedacht om zelf een avocado te verbouwen? Je moet wel even weten hoe het werkt, maar daarna is vrij eenvoudig.

Stap 1

Ho stop! Gooi de pit van je avocado niet weg. Deze pit is de basis van je plantje! Maak de pit heel goed schoon, zodat deze niet gaat rotten en verzamel daarna de volgende dingen:
-      Satéprikkers
-      Glas met water

Stap 2:

Steek de satéprikkers door je pit heen en zorg dat de pit op de rand van het glas balanceert. Vervolgens vul je het glas met zoveel water dat de onderkant van de pit onder water zit.

Stap 3:

Plaats je glas met de pit op een zonnige warme plek. Je kunt deze bijvoorbeeld in het raamkozijn boven de verwarming zetten. Dan heb je een lekker zonnetje en de warmte van je verwarming: win win!

Stap 4:

Ververs om de dag het water van je plant en zorg dat de pit altijd het water raakt. Na 2-3 weken zal de pit barsten en zullen er wortels gaan groeien.

Stap 5:

Wanneer de wortels 5-10 centimeter lang zijn kun je de pit verplaatsen naar een echte pot. Zorg voor een ruime pot met  wat potgrond.

Stap 6:

Wachten maar! Je plant kan nu lekker gaan groeien. Na 3 maanden heb je al een redelijk grote avocado plant. Helaas duurt het wel 7 jaar voordat je een avocado van eigen plant kunt eten.   

Fotobronnen:

Headerfoto: Zorro Zombie - Unsplash

ID: 2559

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Je bent succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Inschrijven